Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Door prachtige middeleeuwse dorpen Carcassonne en Lagrasse, de mooiste landschappen en langs mystieke forten. Deze fietsreis laat je de culturele hoogtepunten van de Languedoc zien, gecombineerd met verblijven in charmante kleinschalige hotels en enkele inbegrepen diners.

Dag 1 - Aankomst Carcassonne

Accommodatie: Hotel l'Aragon

Check gauw in bij je hotel, om daarna te voet Carcassonne te verkennen. Loop door het oude centrum, op zoek naar het kasteel en de dubbele muren die het dorp omringen. Wat je daarnaast zeker gezien moet hebben is de St. Nazaire kathedraal, de smalle straatjes met kasseien, leuke winkels en vele musea.

Dag 2 - Carcassonne - Lagrasse (ca. 45 km)

Accommodatie: Lagrasse Hostellerie Corbieres

Heb je een fiets bij de reis bij geboekt, dan wordt deze vanmorgen bij je hotel afgeleverd door een Engelssprekend iemand. Met het stalen ros fiets je langs het kanaal Midi en een 17de eeuws meesterwerk van de architect Pierre Riquet. De rit is vlak. Na Capendu moet je een steile klim, die op de top beloond wordt met een magnifiek uitzicht over het ruige Corbières bergmassief. Door de prachtige kloof Alsou rijd je naar een mooi middeleeuws dorp met abdij, Lagrasse. Stop hier echt even voor een bezoek aan de benedictijnen abdij Sainte-Marie l'Orbieu, die dateert uit 799.  

Dag 3 - Lagrasse - Cucugnan/Dulhac (ca. 46,5 km)

Accommodatie: Auberge du Vigneron

Hier in de heuvels van Corbières kies je tussen twee routes. Je eerste optie is via het zuiden langs de Orbieu rivier en het katharenkasteel Termes met spectaculaire uitzichten. De andere mogelijkheid is via het charmante Villerouge-Termenès, waar de laatste bonhomme van katharen in 1321 overleed. Beide routes komen daarna samen en vervolgen door een mooie kloof met rustige dorpjes.

Dag 4 - Cucugnan/Dulhac (ca. 25/47 km)

Accommodatie: Auberge du Vigneron

Als je zin hebt pak je ook vandaag weer de fiets, ditmaal voor een rondtocht via de katharen kastelen of Galamu. Er is van alles te doen in de omgeving van het aangenaam wijndorp Cucugnan. Je bent in de buurt van Quéribus en Peyrepertuse, twee van de meest spectaculaire katharen kastelen. Om de keus nog moeilijker te maken: je kunt ook een intensievere maar sensationele tour maken door de Galamus kloof, zonder twijfel de mooiste kloof in dit deel van Frankrijk.

Dag 5 - Cucugnan/Duilhac - Sougraigne (ca. 42 km)

Accommodatie: Le Jardin de la Sals

Vandaag op je programma: mooie uitzichten, charmante dorpjes en een rivier om in te zwemmen. Fiets in de schaduw van Peyrepertuse langs de Pic de Bugarach, een indrukwekkende monolitische rotsformatie. De laatste 10 kilometer naar Sougraine, in de Sals vallei, gaan bergafwaarts of zijn vlak. Als je zin hebt plons je lekker in het zwembad van je hotel of geniet je van de 6 kilometer verderop liggende spa Rennes-les-Baines.

Dag 6 - Sougraigne - Limoux (ca. 31 km)

Accommodatie: Grand Hotel Moderne et Pigeon

Je fietst, na een korte klim, verder op rustige, vlakke wegen. Bezoek als het mogelijk is het kasteel Rennes-le-Chateau om het mysterie van Bergenger Saunière op te lossen. Ook het 16de eeuwse kasteel Ducs de Joyeuse in Couiza is mooi. Houd je van wijn, maak dan een extra stop bij glooiende wijngaarden en pittoreske wijndorpjes voor het proeven van een Blanquette of Crémant. De finish van vandaag is Limoux, waar de originele champagne vandaan komt en waar een "gastronomisch" tafeltje voor je is gereserveerd. 

Dag 7 - Limoux - Carcassonne

Een korte rit terug naar Carcassonne: hier eindigt je reis.