Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Met je eigen auto en niet al te ver rijden? En dan ook overnachten in de mooiste landhuizen en kastelen? Plus meerdere nachten op één plek? Deze reis brengt je naar de fijnste plekken van Normandië, Bretagne en de Champagne.

Dag 1 - Aankomst in Eu, Normandië

Accommodatie: Domain de Joinville

Viva la France! Je reis start in Normandië, aan de poorten van de baai van Somme, in Eu. Je overnacht in het oude jachtpaviljoen van koning Lodewijk-Filips I, Domaine de Joinville.

Dag 2 - Eu, Normandië

Accommodatie: Domain de Joinville

De historische residentie en de bijgebouwen van Domaine de Joinville staan in het teken van rust. Ze liggen in een groene, natuurrijke omgeving. Aan het einde van het bestaan van Château d'Eu werd het 19e-eeuwse paviljoen gerestaureerd door Viollet le Duc. Tegenwoordig is een elegant 3-sterren kasteelhotel in een verfijnde, gezellige sfeer. In de voormalige boerderij van het Château d'Eu zit het restaurant La Ferme Modèle. Geniet hier van de regionale gastronomie met verse en seizoensgebonden ingrediënten. Daarnaast is het goed toeven in dit voormalige jachtpaviljoen door het binnen- en buitenzwembad, stoombad, de sauna en als je wat sportievers zoekt op de tennis- en golfbaan.

Dag 3 - Rit naar Pont Audemer, Normandië

Accommodatie: Belle Isle sur Risle

De tweede accommodatie is het Hôtel & Spa Belle Isle, gelegen op 2,5 hectare groot eiland in de Risle. Dit 19e-eeuws herenhuis heeft een rozentuin en sinaasappelboomgaard. De 24 unieke kamers zijn ingericht met antiek meubilair, geheel in harmonie met het Normandische landhuis.

Dag 4 - Pont Audemer

Accommodatie: Belle Isle sur Risle

Ontdek klein Normandisch Venetië, Pont Audemer, en het omringende groene Normandische landschap. Slechts een paar kilometer vanaf deze plek vind je Deauville, Honfleur, Trouville en Etretat. Een aanrader voor deze binnenlanden van Normandië is Bec-Hellouin: één van de mooiste dorpen van Frankrijk, met zijn Benedictijnabdij uit de 15e en 18e eeuw.

Dag 5 - Pont Audemer

Accommodatie: Belle Isle sur Risle

Vrije dag in Pont Audemer om erop uit te trekken in de omgeving of heerlijk bij te komen in je hotel. Dat laatste doe je bijvoorbeeld in de spa. Met een overdekt zwembad, een buitenzwembad, twee jacuzzi's, een stoombad, een sauna, een massageruimte en een kleine fitnessruimte kun je je er uren vermaken.

Dag 6 - Rit naar Bretagne, Bazouges-la-Pérouse

Accommodatie: Château de la Ballue

Op naar Bretagne! Château de la Ballue is gelegen tussen Saint-Malo en de Mont-Saint-Michel. Het 17e-eeuwse kasteel, gerestaureerd in de 19e eeuw, is comfortabel en elegant. De tuinen zijn uitgeroepen tot historisch monument en bestaan uit verschillende secties. Een lange tunnel van taxussen en blauweregen verbindt de twee tuinen met elkaar.

Dag 7 - Bazouges-la-Pérouse

Accommodatie: Château de la Ballue

Neem vandaag de tijd om het nabij gelegen Mont-Saint-Michel te bezoeken. De Mont Saint-Michel is zowel een belangrijk bedevaartsoord als een internationaal bekende toeristische trekpleister. Het kleine rotsachtig getijdeneiland ligt in een grote baai aan de monding van de Couesnon. Op dit granieten massief staat een middeleeuwse abdij. Het is één uniek architectureel geheel en staat sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 8 - Rit naar de Loire

Accommodatie: Château de l'Epinay

Kastelen, koninklijke tuinen, groene natuurparken en rivieren en bosrijke gebieden: de Loirestreek is sprookjesachtig. Sla een wijntje zeker niet over als je in het Loiregebied bent! Combineer het met een rondleiding door een kelder van de vele wijnhuizen en zie hoe deze verrukkelijke wijnen geproduceerd worden. Maar de keuken van Loire mag er ook wezen. Wist je dat de tarte tatin hier is uitgevonden? Dat wordt smullen.
Je verblijft in Chateau de l'Epinay in de Loire, als tussenstop op weg naar de Champagne-streek.

Dag 9 - Loire

Accommodatie: Château de l'Epinay

Alles is kalm en luxueus; laat je in de watten leggen door het toegewijde personeel, proef de kwaliteit van het restaurant en probeer één van de aangeboden activiteiten. Dat er in dit kasteel aandacht is gegeven tot aan de kleinste details merk je. In de voormalige bakkerij van het kasteel, waar ook het restaurant zit, kun je eveneens terecht voor ontspanning in de spa.

Dag 10 - Loire

Accommodatie: Château de l'Epinay

Vrije dag.

Dag 11 - Rit naar de Champagne-streek

Accommodatie: Château de Monthairons

La Grande Est, de combinatie van Ardennen, Champagne, Lorraine en Meusse, is een streek volop in ontwikkeling. Maak kennis met de uitgestrekte natuur en rijke historie van de streek. De streek dankt zijn bekendheid aan champagnes, witte Elzas wijnen, de Elzasser flammeküchen, zuurkoolschotels, de stoofpot Bäckeoffe, mirabellen en betoverende Kerstmarkten. De kunst en geschiedenis zie je terug in de charmante dorpjes vol bloemen en vakwerkhuizen, middeleeuwse burchten, gotische kathedralen, versterkte- of vakwerkkerken, gereputeerde musea, maar ook gerenommeerde kristal- en aardenwerkfabrieken.
Je laatste overnachtingsplek Château des Monthairons is een pareltje. Het kasteel werd gebouwd in 1800 en overleefde twee grote oorlogen. De authentieke kenmerken zijn bewaard gebleven en vormen nu het decor met een eigentijdse charme.

Dag 12 - Champagne-streek

Accommodatie: Château de Monthairons

De rijke historie van het prachtige Château des Monthairons vindt zijn oorsprong in 1857 gebouwd door Charles Henri de la Court en was bedoeld als Benedictijnenklooster. De eerste oorlog die het kasteel overleefde heeft duidelijk zijn sporen in de omgeving rondom Verdun nagelaten. Wil je meer weten over deze donkere periode? De bibliotheek van het kasteel heeft interessante documentatie.
Het kasteel ligt in een door oude muren en bomen omzoomd park. In 1985 werd het kasteel door de huidige eigenaren opgekocht en gered van de tand des tijds. Droom weg in een oase van rust en fluitende vogels die hier jaarlijks terug keren.

Dag 13 - Einde van de reis en rit naar huis