Eindeloze vergezichten, een azuurblauwe zee, de cultuur van de oude Grieken, de smaak van huisgemaakte gerechten en idyllische dorpjes met pasteltinten. Griekenland heeft niet voor niets een enorme aantrekkingskracht op velen. Rijd zelf door dit prachtige land, ervaar de schoonheid en maak kennis met de gastvrije bevolking. Je verkent in twaalf dagen de Peloponnesos en Centraal Griekenland en verblijft onderweg in prachtige, kleinschalige accommodaties in Griekse sfeer.

Dag 1 - Athene

Accommodatie: Hotel Hera

Vlucht per Transavia/KLM van Amsterdam naar Athene. Na aankomst op de luchthaven reis je per privétransfer naar het hotel in het centrum van Athene waar je twee nachten verblijft.

Dag 2 - Athene

Accommodatie: Hotel Hera

Ontdek Athene, de stad van de oudheid waar heden en verleden naadloos met elkaar verweven zijn. Een bruisende metropool, met een autovrij centrum en tal van gezellige pleinen terrassen en winkelstraten, maar ook met musea van wereldniveau en een schoon en efficiënt metronetwerk. Athene is bovenal de stad van de Akropolis, de tempelstad die hoog boven alles uitrijst en waakt over de moderne stad. Je zult je ogen uitkijken op de plek waar ooit de Griekse beschaving begon. Maar niet alleen vanaf de Akropolis is Athene adembenemend, ook beneden valt er veel te ontdekken. De mediterrane sfeer in de smalle, steile straatjes van Anafila en op de gezellige pleintjes met Griekse taverna's in de volkswijk Plaka. Chique boetieks, leuke wijkjes en een uitgaansgebied met hippe bars en clubs op het terrein van een voormalige gasfabriek. En niet te vergeten: het mooie strand van Glyfada, gemakkelijk te bereiken met de tram vanuit de stad.

Optioneel: stadstour o.l.v. Nederlandssprekende gids in Athene (€ 150,- voor een halve dag)

Dag 3 - Athene - Nafplion (ca. 135 km)

Accommodatie: Hotel Nafsimedon

’s Ochtends neem je de huurauto in ontvangst bij het hotel. Via het Kanaal van Korinthe en het beroemde theater van Epidavros rijd je naar Nafplion.

Dag 4 - Nafplion

Accommodatie: Hotel Nafsimedon

Nafplion is de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland en heeft een goed bewaard gebleven Venetiaans fort op de Palmides heuvel en een gezellige kade met veel terrassen. Je kunt vandaag archeologisch belangrijke plaatsen als Mycene en Argos bezoeken.

Dag 5 - Nafplion - Areopolis (ca. 194 km)

Accommodatie: Hotel Porto Vitilo

Je rijdt langs de kustweg naar Leonidio. Dan volgt een prachtige tocht door het Parnonas-gebergte met schitterende bergdorpjes als Kosmas. Bij het klooster van Elona heb je een onvergetelijk uitzicht. De eindbestemming van vandaag is Areopolis.

Dag 6 - Aeropolis

Accommodatie: Hotel Porto Vitilo

Tijd om de omgeving te verkennen. Je kunt vanuit Areopolis een 75 km lange rondrit door de Mani maken langs de versterkte dorpjes met woontorens in dit gebied. Ook kun je een bezoek brengen aan de grotten van Diros.

Dag 7 - Aeroplolis - Koroni (ca. 70 km)

Accommodatie: Camvillia Resort

De volgende bestemming is Koroni, een klein havenstadje aan de baai van Messinia. Bij aankomst in Koroni zie je als eerste, aan het einde van het schiereiland, het kasteel van Koroni.

Dag 8 - Koroni

Accommodatie: Camvillia Resort

Geniet van zon, zee en strand of relax aan het zwembad. Het is ook de moeite waard om door de smalle straatjes en steegjes van Koroni te slenteren langs de kleurrijke huisjes met balkonnetjes. Vanaf de haven kun je via smalle straatjes of trappen naar boven naar het kasteel wandelen.

Dag 9 - Koroni - Olympia (ca. 93 km)

Accommodatie: Olympion Asty Hotel

Je volgende reisbestemming is Olympia, bekend vanwege de overblijfselen van de eerste Olympische Spelen.

Dag 10 - Olympia - Galaxidi (ca. 210 km)

Accommodatie: Hote Ganimede

Een rit van drie uur brengt je in Galaxidi, een van de meest authentieke dorpjes van Griekenland. Galaxidi heeft goed bewaarde traditionele huizen en gebouwen, prachtige stranden met kristalhelder groenblauwe wateren en een kleine haven gebruikt door vissersbootjes en jachten, omringd door restaurants en gezellige bars.

Dag 11 - Galaxidi

Accommodatie: Hote Ganimede

Vanuit Galaxidi is het een half uur rijden naar Delphi. Door de oude Grieken werd deze plaats beschouwd als middelpunt van de wereld. Tegenwoordig gaat de belangstelling van bezoekers vooral uit naar het ‘Orakel’ waardoor Delphi grote bekendheid kreeg. De opgravingen die tussen Arachova en Delphi liggen, zijn een bezoek meer dan waard.

Dag 12 - Galaxidi - Athene (ca. 180 km)

Vanaf Galaxidi rijd je naar de luchthaven van Athene, waar je de huurauto inlevert. Onderweg kun je een stop maken bij het prachtige klooster en de kerk van Ossios Loucas, waar vooral de mozaïeken indrukwekkend zijn.
Terugvlucht vanaf Athene naar Amsterdam.