Wie aan Griekenland denkt, denkt vaak automatisch aan eilanden met witte huisjes, stranden, een diepblauwe zee, taverna’s en de overal klinkende Griekse muziek. Onbewust heeft men de eilanden van de Cycladen in gedachten. Tijdens deze 9-daagse eilandenreis ontdek je Mýkonos, Náxos en Santoríni. Relax op knusse zandstrandjes, struin door de gezellige straatjes met spierwitte huizen met blauwe luiken, geniet van Griekse specialiteiten in taverna’s en overnacht in stijl in prachtige hotels.

Dag 1 -2 - Amsterdam - Athene

Accommodatie: Hotel Hera

Vlucht van Amsterdam naar Athene en vervolgens transfer naar het hotel waar je twee nachten verblijft. Ontdek Athene, de stad van de oudheid waar heden en verleden naadloos met elkaar verweven zijn.  Een bruisende metropool, met een autovrij centrum en tal van gezellige pleinen terrassen en winkelstraten, maar ook met musea van wereldniveau en een schoon en efficiënt metronetwerk. Athene is bovenal de stad van de Akropolis, de tempelstad die hoog boven alles uitrijst en waakt over de moderne stad. Je zult je ogen uitkijken op de plek waar ooit de Griekse beschaving begon. Maar niet alleen vanaf de Akropolis is Athene adembenemend, ook beneden valt er veel te ontdekken. De mediterrane sfeer in de smalle, steile straatjes van Anafila en op de gezellige pleintjes met Griekse taverna's in de volkswijk Plaka. Een hypermodern museum met de mooiste schatten uit de oudheid. Chique boetieks, leuke wijkjes en een uitgaansgebied met hippe bars en clubs op het terrein van een voormalige gasfabriek. En niet te vergeten: het mooie strand van Glyfada, gemakkelijk te bereiken met de tram vanuit de stad.

Optioneel: stadstour o.l.v. Nederlandssprekende gids in Athene (€ 150,- voor een halve dag)

Dag 3 -4 - Athene - Mýkonos

Accommodatie: Hotel Vencia

Per transfer ga je naar de haven Piraeus en vervolgens per ferry naar Mýkonos waar je twee nachten verblijft. Mýkonos is al jaren onbetwist nummer één van de Cycladen. De combinatie van betoverende stranden, rotsachtige heuvels en een bruisend uitgaansleven maken dit eiland populair. Struin in Mykonos-stad door de smalle, gezellige steegjes vol met winkeltjes en geniet van een drankje op een gezellig terras. Of ga heerlijk relaxen bij het hotelzwembad.

Dag 5 -6 - Mýkonos – Náxos

Accommodatie: Hotel Nissaki Beach

In anderhalf uur met de draagvleugelboot of in twee uur met de grote veerboot vaar je naar Náxos. Je reist per transfer naar het hotel waar je ook weer twee nachten verblijft. Náxos is het grootste en meest groene eiland van de Cycladen met citrus- en tomatenplantages, wijn, olijven en pijnbomen. Het binnenland is zeer afwisselend met valleien en bergen. De bergdorpjes hebben elk een eigen karakter dat goed bewaard is gebleven, zoals Aperathou met marmeren herenhuizen. Het kristalheldere zeewater smeekt om een duik of snorkeltripje. Voor cultuurliefhebbers is Portara met haar archeologische museum een aanrader.

Dag 7 -8 - Náxos – Santoríni

Accommodatie: Hotel Aria Lito Mansion

Per ferry reis je naar Santorini. De lokale vertegenwoordiger brengt je naar het hotel waar je twee nachten verblijft.
Bij het binnenvaren van de haven rijst een enorme vulkaankrater uit de azuurblauwe zee. Op de top schitteren hagelwitte huisjes met blauwe daken in de zon. Een zeebriesje laat de wieken van de windmolens draaien. Door de vulkanische oorsprong is het eiland opgedeeld in de ruige klif met dorpjes aan de westkant en lavastranden aan de oostkant.

Dag 9 - Santoríni - Amsterdam

Je wordt naar het vliegveld van Santorini gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.