Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer
Ik wil naar
Ik wil doen
Ik wil naar
Ik wil doen

De beste plekken in zuid en west

  • goed geprijsde kennismaking
  • ijsbergenmeer
  • watervallen en geisers
  • schiereiland Snaefellsnes

Op maar 3 uur vliegen vind je smeulende vulkanen, schitterende watervallen en talloze gletsjers. Welkom in het land van vuur en ijs. De meeste reizigers kiezen voor IJsland in de zomer, maar deze reis kun je ook prima in de winter maken. Tussen september en maart heb je bovendien ook nog eens kans om het noorderlicht te zien. Het is een reis die je naar de beste plekken van IJsland brengt. Rust, ruimte en ruige natuur, in zomer of winter. Het is maar waar je van houdt, deze autorondreis kan altijd.

Naar IJsland kom je niet persé voor luxe overnachtingen maar in eerste instantie voor de verpletterende natuur. Althans, dat vinden wij. De eerste rit gaat langs lavavelden, spoelzandvlaktes en de Svartifoss waterval op weg naar de enorme Vatnajökull gletjser, een fraai begin van je reis. Vanuit Skaftafell kun je te voet dichterbij de gletsjer kome...


Lees meer over deze reis

Op maar 3 uur vliegen vind je smeulende vulkanen, schitterende watervallen en talloze gletsjers. Welkom in het land van vuur en ijs. De meeste reizigers kiezen voor IJsland in de zomer, maar deze reis kun je ook prima in de winter maken. Tussen september en maart heb je bovendien ook nog eens kans om het noorderlicht te zien. Het is een reis die je naar de beste plekken van IJsland brengt. Rust, ruimte en ruige natuur, in zomer of winter. Het is maar waar je van houdt, deze autorondreis kan altijd.

Naar IJsland kom je niet persé voor luxe overnachtingen maar in eerste instantie voor de verpletterende natuur. Althans, dat vinden wij. De eerste rit gaat langs lavavelden, spoelzandvlaktes en de Svartifoss waterval op weg naar de enorme Vatnajökull gletjser, een fraai begin van je reis. Vanuit Skaftafell kun je te voet dichterbij de gletsjer komen. In het ijsbergenmeer Jökulsárlón dobberen, behalve de ijsbergen natuurlijk, zeehondjes op hun gemakje rond.
Dan is het tijd voor de alombekende Gouden Cirkel: de waterval Gullfoss, die in de winter deels bevroren is, en de geisers van Geysir. Elke 5-7 minuten spuit geiser Strokkur met grote kracht water 10-20 meter omhoog. Zeker de felblauwe bol vlak ervoor is een lust voor het oog. Ook Thingvellir mag je niet overslaan, het nationale park is zowel historisch als geologisch gezien interessant. Op de plek van de breuklijn van het Euraziatische en Amerikaanse continent is, in het jaar 930, het oudste parlement van Europa gesticht. Die Vikingen waren toch wat minder woest dan wij dachten!
In het Reykholtsdal vind je ontelbare kleine watervallen, die onder een reusachtig lavaveld vandaan stromen. En als je toch al in de buurt bent, is een excursie onder de gletsjer. Hoe speciaal is het dat je van binnenuit de sneeuw en kloven van de gletsjer ziet? Het laatste gebied dat je bezoekt is het schiereiland Snæfellsnes. Je komt in kleine vissersplaatsen, ziet lavastranden, mooie basaltformaties en de met een gletsjer bedekte vulkaan Snæfellsjökull. Een bijzondere afsluiter van je vakantie.


Inklappen
  • Duur 8 dagen
Vanaf 1.190
8 dagen

Dagprogramma

Dag 1

Vlucht naar IJsland; auto ophalen en naar Reykjavík

Dag 2

Watervallen, gletsjer en zwart strand langs de zuidkust naar Kirkjubaejarklaustur

Dag 3

Nationaal Park Skaftafell en ijsbergenmeer Jökulsárlón

Dag 4

Zuidkust en watervallen naar omgeving Gouden Cirkel

Dag 5

Geysir, Gullfoss en Thingvellir en rit naar Borgarnes

Dag 6

Dag op Snaefellsnes of optionele excursie ijstunnel

Dag 7

Rit naar Reykjavík en Keflavík

Dag 8

Auto inleveren op luchthaven, vlucht van IJsland naar Nederland

geiser Strokkur
kerkje Búdir
Directeur
Eppo Steenhuisen

Heb je vragen over deze reis? Onze specialisten helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• vlucht Amsterdam-Keflavík met Icelandair in de voordeligste vluchtklasse v.v. inclusief € 125 luchthavenbelasting, bagage en stoelreservering
• overnachtingen in guesthouses, hotels en boerderijen op basis van logies en ontbijt in 2-pers.kamers in accommodatie naar keuze (zie praktische informatie over deze reis voor een overzicht)
• 7 etmalen autohuur AVIS incl. onbeperkt aantal kilometers; alle lokale belastingen zoals milieubelasting, airport surcharge en extra bestuurders. Ter plaatse heb je geen kosten meer (voorwaarden autohuur op IJsland
• CDW, TP en belasting; uitgebreid informatiepakket, waaronder een goede wegenkaart (één per auto)
• CO2 compensatie reis inclusief vlucht

Niet inbegrepen:
• overige maaltijden (lunches en diners)
• brandstof auto
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p.
• reserveringskosten
• reis-, annulerings- en cascoverzekering
• eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij

Overige info

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Askja Reizen.

data:
1 mei t/m 30 april dagelijks (bel met ons voor prijzen van 1 oktober t/m 30 april)

Tip

let op: gezien de mogelijkheid van pittige sneeuwval in van oktober t/m begin mei s het aan te raden om in die periode een 4WD auto te boeken. In de andere periodes biedt een 4WD huurauto meer mogelijkheden en rijcomfort, maar kunt u deze reis ook met een gewone huurauto maken.