Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Sicilië heeft vele gezichten. Het bruisende Palermo, de verstilde dorpjes in de bergen en schilderachtige vissersplaatsen. Dwaal door straten waar ooit koningen en Arabische heersers liepen. Proef de oudheid in Griekse nederzettingen. Bewonder de nog intacte tempels, beklim de Etna, geniet van een echte Siciliaanse maaltijd en mijmer weg op één van de vele strandjes bij de kristalheldere zee. Je overnacht op vaak eeuwenoude landgoederen.

Dag 1 - Luchthaven Catania - Taormina (ca. 66 km)

Accommodatie: Villa Giannina

Na aankomst heb je een korte rit naar je accommodatie in Taormina, aan de oostkust van Sicilië. Boven op de heuvel ligt Villa Giannina. Je hebt mooi uitzicht op Taormina, Giardini Naxos en de Etna vulkaan. Villa Giannina is een moderne B&B met 5 ruime kamers, gemeenschappelijke ruimte met zithoek en ontbijttafel en twee terrassen buiten. Vanuit de B&B loop je naar beneden zo naar het gezellige centrum van Taormina en het beroemde amfitheater.

Dag 2 - Taormina

Accommodatie: Villa Giannina

Het historische centrum van Taormina is autovrij. Het dorp zit vol met souvenirwinkels, ijssalons, restaurants en trattoria's. Met de kabelbaan kun je vanuit het oude gedeelte naar beneden naar de lager gelegen stranden. Wat je niet mag overslaan is de Etna vulkaan. Een fijne omgeving om je reis te beginnen!

Dag 3 - Taormina - Cefalu (ca. 207 km)

Accommodatie: Palazzo Raho

Je rijdt verder naar het noorden van Sicilië. Het oude vissersplaatsje Cefalu heeft net als elke Italiaanse stad een rijke geschiedenis, maar is daarnaast ook ontzettend mooi. Vanaf de rots La Rocca lijkt het plaatsje als het ware de zee in te glijden. Ben je een goede wandelaar, dan is de beklimming van de rots een leuke activiteit. In de zomer bruist het van de bezoekers, die allemaal af komen op de vele goede restaurants, pizzeria's, smalle straatjes, kleine winkels, de 12de eeuwse kathedraal en het klooster. Het uitzicht vanaf het strand op de oude vissersbootjes is geweldig.

Dag 4 - Cefalu

Accommodatie: Palazzo Raho

Gebruik vandaag om Cefalu te ontdekken of neem een relaxdag in je accommodatie. Palazzo Raho ligt midden in het centrum van Cefalu in de buurt van restaurants en het oude plein met de kathedraal. Op korte loopafstand vindt u het zandstrand. De kamers van Palazzo Raho zijn goed verzorgd met nette badkamers. Het ontbijt wordt in een aparte ontbijtruimte geserveerd. Palazzo Raho is niet met de auto te bereiken. Rondom het oude stadscentrum bevinden zich een aantal parkeerplaatsen (tegen betaling). Vanaf de parkeerplaatsen is het ca. 5 minuten lopen naar de accommodatie.

Dag 5 - Cefalu - Agrigento (ca. 162 km)

Accommodatie: Passo dei Briganti

Je pakt de auto en rijdt naar Agriturismo Passo dei Briganti, op het platteland bij Agrigento en de Tempelvallei in het zuiden van Sicilië. De entree loopt vanaf de openbare weg via een stijl landweggetje omhoog en onder een brug door. Passo dei Briganti heeft nette kamers met badkamer. Het restaurant van de agriturismo is geopend voor ontbijt en diner (soms ook lunch) en in het hoogseizoen is er regelmatig live muziek op het terras. Deze verblijfplaats is ideaal als je de tempelvallei, Agrigento en/of de indrukwekkende krijtrotsformatie Scala dei Turchi wilt bezoeken.

Dag 6 - Agrigento - Ragusa Ibla (ca. 141 km)

Accommodatie: Ibla Suites

De laatste twee nachten van je reis Authentiek Sicilië breng je door in Ragusa Ibla. Het stadje heeft een aantal oude gebouwen op de UNESCO werelderfgoedlijst staan, waarvan 5 in de directe omgeving van de accommodatie. In de wijk zijn twee 2-sterren restaurants en diverse andere goede restaurants op loopafstand.
Het Ibla Resort bestaat uit 3 gebouwen. In het hoofdgebouw zijn de receptie, bar, ontbijtruimte, dakterras en 5 kamers gevestigd. In een bijgebouw, aan de overkant van de straat/het plein zijn nog 2 junior suites. De inrichting van de kamers is een smeltkroes van oude en nieuwe elementen. Parkeren doe je gratis aan de straat net voordat je het pleintje oprijdt of net iets voorbij het plein. 

Dag 7 - Ragusa Ibla (ca. 167 km)

Accommodatie: Ibla Suites

Een ontmoeting met Ragusa is als liefde op het eerste gezicht. Het oude centrum Ragusa Ibla ligt ingeklemd tussen twee bergruggen. De indrukwekkende duomo en haar sfeervolle straatjes creeëren een middeleeuwse sfeer. In de overdadig versierde pleinen en rijk gedecoreerde balkons zie je de barokke stijl terug. Rondstruinen door dit dorp is een belevenis op zich. Rust tussendoor uit op een terras onder het genot van een heerlijke Italiaanse koffie en eindig je dag met een goed diner van bruscetta, pasta en tiramisu toe bij een trattoria. 

Dag 8 - Ragusa Ibla - luchthaven Catania (ca. 104 km)

Op de luchthaven lever je de auto in voor de vlucht terug naar huis.