Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

In een klein, internationaal gezelschap, onder leiding van een Engelssprekende gids, maak je kennis met het veelzijdige Japan. Van de hypermoderne metropool Tokyo tot het meer authentieke Kyoto. We overnachten in Japanse stijl: in ryokans en minhsuku's.

Dag 1 - Aankomst in Tokyo

Accommodatie: Shiba Park Hotel - standard room (HP)

De rondreis Japan begint bij aankomst op de luchthaven van Tokyo. Op eigen gelegenheid ga je naar het hotel. Na de incheck kun je zelf op verkenning uit. Tokyo is een dynamische metropool met 35 miljoen inwoners en bestaat uit verschillende centra die met elkaar verbonden zijn door een efficiënt metronetwerk. Wie van moderne architectuur, design en moderne kunst houdt, kan in Tokyo zijn hart ophalen. Vanavond is er een welkomstdiner gepland om kennis te maken met de andere deelnemers. 

Dag 2 - Wandelen door Tokyo naar de Hama-Rikyu tuin en hip Harajuku

Accommodatie: Shiba Park Hotel - standaard kamer (LO)

Samen met de gids wandel je door Tokyo naar de Hama-Rikyu tuin, die opvallend contrasteert met de omliggende zakentorens van Shiodome. Je ziet de winkels van Nihonbashi en Ginza en in de middag ga je naar de wijk Harajuku, die symbool staat voor jong Japan. Overal vind je boetieks, warenhuizen en café's. In het heerlijke park bij de Meiji schrijn kun je even bijkomen.

Dag 3 - Via Hokusai-kan in Obuse naar de badende makaken van Yudanaka onsen

Accommodatie: Biyunoyado Ryokan - Japanse kamer (HP)

Je reist naar Obuse, de laatste woonplaats van kunstenaar Hokusai. Hij is beroemd om zijn ukiyo-e houtsnededrukken. Je bezoekt de Hokusai-kan, een museum waar zijn werken te zien zijn. Ook neem je een kijkje bij de Masuichi-Ichimura Saké brouwerij. Vervolgens reis je naar Yudanaka Onsen, een vulkanisch gebied geliefd onder Japanners om de heetwaterbronnen en wereldberoemd om zijn badende Japanse makaken. Je overnacht geheel in Japanse stijl in een traditonele ryokan, op een futon op tatami vloermatten.

Dag 4 - Bezoek het zwarte Matsumoto Kasteel en bergdorp Narai in de Kiso Vallei

Accommodatie: Eseya Minshuku - Japanse kamer (HP)

In Matsumoto zie je het authentieke zwarte Matsumoto Kasteel, één van de mooiste samoeraikastelen van Japan. Vervolgens reis je verder naar het dorpje Narai, gelegen in de Kiso vallei. Narai ligt aan de oude Nakasendo weg, de "bergweg", die in de feodale tijd Kyo (Kyoto) verbond met Edo (Tokyo). Je vind er prachtig bewaard gebleven huizen en oude herbergen.

Dag 5 - Wandelen langs de Nakasendo van Tsumago naar Magome

Accommodatie: Tajimaya Minshuku - Japanse kamer (HP)

Na het ontbijt is er tijd om door de mooie straatjes van Narai te dwalen. Je kunt er bijzonder lakwerk kopen, gemaakt van de Japanse 'hinoki' (een soort cypres). Je reist naar het stadje Tsumago, verderop aan de Nakasendo route. De oude huizen en herbergen zijn hier intact en worden nog altijd bewoond. Vanuit Tsumago maak je een heerlijke wandeling (ca.3 uur) door de Kiso vallei naar Magome, over een goed onderhouden pad langs de Nakasendo.

Dag 6 - Hida beef eten in Takayama, in de Japanse Alpen

Accommodatie: Hakuun of Kaminaka Ryokan - Japanse kamer (HP)

Je kunt nog wat rondkijken in Magome voordat je verder reist naar Takayama. Het stadje ligt afgelegen in de bergen van Gifu. Takayama is een rustiek plaatsje met nauwe straten en traditionele huizen en winkeltjes en staat bekend als 'Klein Kyoto'. Door de geïsoleerde ligging in de "Japanse Alpen" heeft Takayama zijn authentieke karakter weten te bewaren. Je overnacht in een traditionele ryokan, inclusief diner met Hida beef, een lokale specialiteit die je niet mag missen,

Dag 7 - Ga wandelen of fietsen in Takayama

Accommodatie: Hakuun of Kaminaka Ryokan - Japanse kamer (LO)

Je kunt vandaag zelf Takayama verkennen. Het rustieke plaatsje, met zijn nauwe straten, traditionele houten koopmanshuizen en winkeltjes, laat zich het beste te voet of per fiets ontdekken. Het staat bekend om het lokale handwerk, vooral lakwerk en houtsnijwerk. Elke ochtend is er een markt waar de boeren uit de wijde omgeving hun bloemen en groenten te koop aanbieden. Bezoek ook het Hida Openluchtmuseum met zijn verzameling oude boerderijen en werkplaatsen en het aardige Kusakabe Volksmuseum.

Dag 8 - Shirakawago, in het hart van de Japanse Alpen

Accommodatie: Otaya of Wadaya Ryokan - Japanse kamer (HP)

In de ochtend bezoek je Takayama Jinya, het enig overgebleven kantoor van een lokale gouverneur uit de Edo-periode. Aansluitend neem je een kijkje in Shirakawago. Het traditionele boerendorpje Shirakawago bevindt zich in een afgelegen vallei midden in de Japanse Alpen. Het was lange tijd van de buitenwereld afgesloten en ontwikkelde een unieke bouwstijl: grote houten boerderijen, met dikke rieten daken die er uitzien als handen in gebedspositie (gassho-zukuri). Er staan in Shirakawago nog 59 goed geconserveerde boerderijen.

Dag 9 - De bergen uit via Kanazawa en per trein naar Kyoto

Accommodatie: Royal Hotel & Spa - standaard kamer (LO)

Je verlaat per bus de bergen naar Kanazawa, waar je op de trein stapt naar Kyoto. Kyoto is het culturele centrum van Japan en een absolute must voor elke Japan-reiziger. De stad was bijna duizend jaar de zetel van de keizerlijke macht en de vestigingsplaats van vele boeddhistische sektes. Het hedendaagse Kyoto is een moderne miljoenenstad, maar verspreid over de gehele stad en langs de buitenrand vormen de tempels oases van rust en klassieke schoonheid.

Dag 10 - Kyoto, stad van de mooiste Zen-tuinen

Accommodatie: Royal Hotel & Spa - standaard kamer (LO)

De gids neemt je mee voor een (halve dag) wandelexcursie door Kyoto. De Kinkakuji (het Gouden Paviljoen) is één van de bekendste tempels van heel Japan. Het elegante paviljoen is bedekt met bladgoud en wordt prachtig weerspiegeld in de omliggende vijver. Een bezoek aan het Gouden Paviljoen is goed te combineren met een bezoek aan de Ryoanji Tempel, met de bekende Zen-tuin. De middag kun je naar eigen inzicht invullen.

Dag 11 - Dagtocht naar de kolossale Todaiji Tempel in Nara

Accommodatie: Royal Hotel & Spa - standaard kamer (LO)

Vanuit Kyoto maak je samen met de gids een dagtocht naar Nara, in de periode 710-784 de eerste permanente hoofdstad van Japan. Tijdens de Nara-periode beleefde Japan de introductie van het boeddhisme met de daaruit voortvloeiende, verrijkende invloeden op de kunst en de cultuur. Wandel er door het bosachtige gebied van de Kasuga schrijn naar de kolossale Todaiji Tempel.

Dag 12 - Vegetarisch dineren bij de zen-monniken op Mount Koya

Accommodatie: Shukubo - Japanse kamer (HP)

Per trein reis je via Osaka naar Mount Koya waar je in de middag aankomt. Op Mt.Koya staan zo'n 120 tempels, omringd door bossen met eeuwenoude hoge cederbomen. De monniken heten je van harte welkom en als een echte pelgrim verblijft je in het eenvoudige Japanse stijl gastenverblijf van een tempel, inclusief zen-vegetarisch diner. Zo kun je een stukje uit het traditionele en religieuze leven van een Japanner van dichtbij meemaken.

Dag 13 - Mediteren op Mount Koya en per trein naar Tokyo

Accommodatie: Shiba Park Hotel - standaard kamer (HP)

In alle vroegte word je uitgenodigd voor de zen-meditatie met de monniken, daarna volgt het ontbijt. Neem de tijd om de prachtige omgeving en verschillende tempels op Mt. Koya te verkennen. Je daalt af en reist per trein via Osaka terug naar Tokyo. In de avond is er een afscheidsdiner.

Dag 14 - Vertrek uit Tokyo

De vakantie door Japan zit er op. Nadat je in de ochtend uit het hotel bent uitgecheckt ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor vertrek.