Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Kort maar krachtig! Vanuit je kota met je glazen dak waar je drie nachten verblijft is het maar lastig om te gaan slapen: stel dat je vanuit je warme bed nou net dat indrukwekkende dansende noorderlicht mist? Toch zul je ergens moeten uitrusten van alle indrukken die je op doet. Met een sneeuwscooter verken je de omgeving. Helemaal het einde als je het ons vraagt is de huskysafari. Elke avond eet je je buikje rond in het knusse restaurant met open haard. Eén en al verwennerij!

Dag 1 - vlucht naar Ivalo, transfer naar Aurora Village

Vanaf Schiphol vlieg je naar de luchthaven van Ivalo, in het noordoosten van Fins Lapland. Op de luchthaven word je opgehaald en in circa 15 minuten naar Aurora Village gebracht. Je zoekt jouw aurora cabin op. Als je voor 21.00 uur aankomt ga je naar het restaurant voor het diner. De afstand naar het restaurant is maximaal 220 meter. Na 21.00 uur is er een snack in de cabin.

Accommodatie
Aurora village ligt op 12 kilometer van de luchthaven en de transfer is slechts 15 minuten, perfect dus voor een shortbreak. Toch verblijf je midden in de wildernis, want het Aurora Village ligt buiten Ivalo op een prachtige plek in de wildernis en aan een bevroren meer. De 25 aurora cabins liggen rondom een rendierweide en er lopen zelfs een paar rendieren los op het terrein. De Finse houten kota's hebben een glazen dak. Hier speur je vanuit je bed de sterrenhemel af, op zoek naar het noorderlicht. Wil je niets aan het toeval overlaten? Meld je dan aan voor het aurora alert. Voor gasten van Askja reizen is deze service gratis.

De cabins zijn comfortabel ingericht met 2 bedden. De bedden staan onder het glazen dak en vanuit je bed kan je dus elke avond naar het noorderlicht speuren. De daken hebben verwarming, dus als er sneeuw is gevallen kan je dat laten smelten om uit het raam te kijken. Op de kamer zijn koffie (nespresso)- en thee faciliteiten en er is een klein koelkastje. De kleine badkamer heeft een douche en toilet en er is wifi in je cabin.

In het hoofdgebouw vind je de receptie, de bar en het gezellige restaurant. Het restaurant is gebouwd in de vorm van een Finse kota, met in het midden een open haard. Rondom de open haard staan comfortabele stoelen en aan de picknick tafels geniet je van de maaltijden. Sneeuwschoenen, langlaufski's en sledes zijn gratis te gebruiken tijdens je verblijf.

Maaltijden
Deze reis is op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen van het diner op dag 1 t/m het ontbijt op de laatste dag. Drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Dag 2 - huskysafari (4 uur, 15-20 km)

Vandaag ga je een bijzondere dag beleven, want je gaat een huskysafari maken. Eerst ontvang je de speciale thermokleding en daarna een korte transfer naar de huskyfarm. Hier maak je kennis met de vriendelijke husky's. Nadat je uitleg hebt gehad, ga je op pad. Bij de start blaffen de honden vol enthousiasme en dan stuiven ze weg, maar al snel horen we alleen nog hun gehijg en het gekraak van de sneeuw onder hun poten. Voor de rest heerst er een overweldigende stilte. Eén persoon is de musher en staat achterop de slede en de andere persoon zit in de slede. Je maakt een lunch stop midden in de wildernis en na de lunch kunnen de musher en de passagier eventueel van van plaats wisselen. 

Vandaag of morgen mag je 1,5 uur privé gebruik maken van de sauna en jacuzzi aan de rivier. 

Dag 3 - sneeuwscootertocht (20-40 km ca. 2 uur)

Na instructie van de gids worden de sneeuwscooters gestart en ga je op weg door de besneeuwde bossen. Met wat behendigheid slinger je tussen de besneeuwde bomen door. Vergeet niet van het landschap te genieten onderweg. Op de bevroren meren of rivieren mag je wat meer snelheid gaan maken. Een geweldige ervaring die je niet snel zal vergeten!

Dag 4 - transfer en terugvlucht naar Amsterdam

Je verblijf zit er helaas al weer op. Aan het begin van de middag heb je transfer naar de luchthaven en aansluitend de terugvlucht. Met vele herinneringen als extra bagage keer je huiswaarts.

N.B. De volgorde van het programma kan veranderen.