Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Een reis naar Oman is als een Arabisch sprookje. Onaangetast door de bouwwoede van buurlanden als Dubai, behoudt Oman haar pure karakter van een zuiver Arabisch land: uitermate gastvrij, exotisch, een totaal andere wereld. Dompel je onder in mystieke cultuur maar ook overweldigende natuur: prachtige oases, broedplekken voor zeeschildpadden en natuurlijk de uitgestrekte woestijn. En dat alles in een prettige en relaxte atmosfeer. Laat je verrassen door deze gevarieerde bestemming tijdens een 9-daagse individuele rondreis. Je verblijft in eersteklas hotels en wordt rondgereden in een comfortabele auto met een Engelssprekende privéchauffeur/gids.  Wil je liever zelf rijden? Ook dat kan! Vanaf dag 3 t/m dag 7 reserveren wij een 4WD auto voor je met GPS. In dat geval zitten ook de transfer van de luchthaven naar het hotel en v.v. inbegrepen.

Dag 1 - Aankomst Muscat

Accommodatie: Crowne Plaza Muscat Hotel

Na aankomst in Muscat transfer naar het hotel. Afhankelijk van de vlucht kun je op eigen gelegenheid de stad alvast gaan verkennen. In de avond kun je genieten van een diner in een traditioneel Omani restaurant. 

Dag 2 - Muscat

Accommodatie: Crowne Plaza Muscat Hotel

Na het ontbijt bezichtigt je de Sultan Qaboos Grote Moskee. Met de bouw van deze prachtige moskee werd begonnen in 1995 en er is plaats voor meer dan 16.000 gelovigen. Het is een van de grootste moskeeën in het Midden Oosten. Je bezoekt het oude gedeelte van de stad waar je tevens de collectie van het Nationaal Historisch Museum kunt bewonderen. Ook bezoek je de kleurrijke Muttrah souq waar handgemaakte souvenirs en kruiden worden verkocht. In de namiddag maak je een sunset-cruise langs de kustlijn van Muscat.

Dag 3 - Muscat - Sur - Ras al Jinz

Accommodatie: Turtle Beach Resort

Na een vroeg ontbijt laat je Muscat achter je voor een avontuurlijke tocht naar Ras al Jinz, de allerbeste plek om zeeschildpadden te zien. Je rijdt door het grillige gebergte dat evenwijdig aan de kust loopt en waar je kunt genieten van schitterende rotsformaties, diepe wadi’s en pittoreske vissersdorpjes. Prachtig is het contrast tussen de bruinrode bergen, de groene oases en de diepblauwe wateren van de Golf van Oman. Je bezoekt onder andere de Bimah Krater en de wadi Shab: een prachtige oase waar je misschien wel een duik wilt maken. Na de lunch rijd je via de vissersplaats Sur, vooral bekend vanwege de bouw van dhows, traditionele Arabische zeilschepen, door naar Ras al Jinz waar het hotel direct aan het schildpaddenstrand ligt. Na het vroege diner ga je onder begeleiding van een ranger het Turtle Beach op. Afhankelijk van het seizoen komen dagelijks de grote groene zeeschildpadden hier aan land om hun eieren te leggen in de diepe kuilen die ze graven. (NB. Hoogseizoen is tussen juni en september)

Dag 4 - Ras al Jinz - Wadi Bani Khalid - Wahiba Sands

Accommodatie: Sama A Wasil Camp

Vanochtend rijd je via Wadi Bani Khalid, een prachtige oase temidden van de bergen, richting het rustige en stille Wahiba Sands. Nomadische Bedoeïenen en kamelen zijn de enige bewoners in dit fascinerende zandlandschap dat telkens weer verandert van kleur door de lichtval. Na de lunch maak je een spectaculaire rit per four wheel drive dwars door het woestijnlandschap. Een ritje op een kameel is ook mogelijk. Je overnacht te midden van de zandduinen in comfortabele bedoeïenententen. 

Dag 5 - Wahiba Sands – Ibra – Jebel Akhdar – Nizwa

Accommodatie: Golden Tulip Nizwa

Je reist vandaag naar Nizwa, ooit de hoofdstad van Oman en vooral bekend om haar handwerk van goud en zilver en potten. Onderweg maak je een stop in Ibra waar iedere woensdag een speciale vrouwenmarkt plaatsvindt. De 'hareem' is uitsluitend te bezoeken door vrouwen, maar mannen kunnen zich in de naastgelegen gemengde markt vermaken. Via het bananendorp Birkat al Mouz, waar je bananenplantages kunt bezoeken, vervolg je je weg naar Jebel Akhdar. dat 'groene berg' betekent en beroemd is vanwege de terraslandbouw. Overnachting in Nizwa.


Dag 6 - Nizwa – Jabrin Castle – Bahla – Nizwa

Accommodatie: Golden Tulip Nizwa

In de ochtend bezoek je de traditionele souq en de fameuze veemarkt (iedere vrijdag!) van Nizwa waar vee uit het diepe zuiden van Oman verhandeld wordt. Het is een waar schouwspel waarbij de bevolking in hun mooiste kleding compleet met kromdolk het vee van eigenaar laat wisselen. ’s Middags ga je naar Bahla, een stad die destijds werd beschermd door één van de meest prachtige forten die Oman nog rijk is. In Bahla is een souq, gespecialiseerd in aarde- en zilverwerk. Ongeveer 8 kilometer buiten Bahla bezichtig je het 17e eeuwse Jabrin Fort met opvallend pleister- en houtsnijwerk en geschilderd plafond. 

Dag 7 - Nizwa – Al Hamra – Wadi Bani Awf – Muscat

Accommodatie: Crowne Plaza Muscat

Na het ontbijt rijd je naar Al Hamra, een van de oudste dorpjes van Oman. Hier is een uniek irrigatiesysteem van 400 jaar oud te bezichtigen. Na de lunch rijd je door schitterende valleien langs een van de mooiste wadi’s: Wadi Bani Awf. Het uitzicht op en over de bergen is werkelijk adembenemend mooi! Onderweg naar Muscat breng je nog een bezoek aan het bekende Nakhl Fort, een van de meest fascinerende forten in Oman. 

Dag 8 - Muscat - Amsterdam

Dag ter vrije besteding. Vanuit Muscat, is er vroeg in de ochtend de mogelijkheid optioneel een dolfijnentocht te maken (prijs op aanvraag). Natuurlijk kun je deze laatste dag in Oman ook gebruiken om even lekker te relaxen en alle opgedane indrukken te verwerken.  In de avond bezoek je een traditioneel Omani familie waar je het diner gebruikt en ervaart hoe gastvrij de Omani zijn. Na het diner word je naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.

Dag 9 - aankomst Amsterdam

Aankomst in Nederland.