Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer
Ik wil naar
Ik wil doen
Ik wil naar
Ik wil doen

Verrassend Ontario & Quebec

  • bijzondere combinatie van cultuur en natuur
  • korte rijafstanden

Wie naar Canada wil, kiest al gauw voor de westkust. De oostkust van dit enorme land biedt ook meer dan genoeg voor een fantastische reis. De reis zit boordevol verpletterende natuur en leuke steden. Bruisende steden als Toronto, Ottawa, Quebec en Montreal gecombineerd met de Niagara Falls, de rust van Algonquin Provincial Park, een grote kolonie Jan-van-Genten op vogeleiland Bonaventure, walvissen bij Tadoussac en wandelen in Gaspesie National Park. De contrasten zijn groot en dat is nou precies wat deze roadtrip zo leuk maakt!

Vanuit Toronto rijd je naar de Niagara Falls. Het is toeristisch, maar het blijft een must! Je kunt op meerdere manieren deze op twee na grootste watervallen ter wereld beleven. Het maakt niet uit hoe je ze bekijkt, de enorme hoeveelheid water die hier naar beneden dendert is indrukwekkend. Nadat je een nat pak hebt gehaald, zoek je de rust op in h...


Lees meer over deze reis

Wie naar Canada wil, kiest al gauw voor de westkust. De oostkust van dit enorme land biedt ook meer dan genoeg voor een fantastische reis. De reis zit boordevol verpletterende natuur en leuke steden. Bruisende steden als Toronto, Ottawa, Quebec en Montreal gecombineerd met de Niagara Falls, de rust van Algonquin Provincial Park, een grote kolonie Jan-van-Genten op vogeleiland Bonaventure, walvissen bij Tadoussac en wandelen in Gaspesie National Park. De contrasten zijn groot en dat is nou precies wat deze roadtrip zo leuk maakt!

Vanuit Toronto rijd je naar de Niagara Falls. Het is toeristisch, maar het blijft een must! Je kunt op meerdere manieren deze op twee na grootste watervallen ter wereld beleven. Het maakt niet uit hoe je ze bekijkt, de enorme hoeveelheid water die hier naar beneden dendert is indrukwekkend. Nadat je een nat pak hebt gehaald, zoek je de rust op in het Algonquin Provincial Park. Tijdens de Indian Summer zit het park vol met de mooiste herfstkleuren. Verken dit heuvelachtige park vanuit de kano. Laat je vervolgens verrassen door het uiterste oosten van de provincie Quebec. De kustlijnen zijn ruig, de uitzichten prachtig. In de St. Lawrence rivier zoek je naar witte walvissen. Ook wild houdt van deze rustgevende regio: tijdens je wandeling in Gaspesie National Park kun je zomaar oog in oog staan met kariboes, elanden en witstaartherten. Daar word je toch helemaal stil van?


Inklappen
  • Duur 22 dagen
  • Soort Individuele reizen
Vanaf 2.395
22 dagen

Dagprogramma

Dag 1

Aankomst in Toronto en ophalen huurauto

Dag 2

Korte rit naar Niagara Falls

Dag 3

Rit naar Huntsville

Dag 4

Vrije dag Algonquin Provincial Park

Dag 5

De hoofdstad van Canada, Ottawa

Dag 6

Rit naar St. Alexis-des-Monts

Dag 7

Vrije dag

Dag 8

Richting het Lac Saint-Jean

Indian summer in Quebec
Skyline Montreal
Ottawa
Skyline Toronto
Directeur
Sander van Opstal

Heb je vragen over deze reis? Onze specialisten helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• 21 overnachtingen in middenklasse hotels inclusief 5x ontbijt (soms continental)
• 21 dagen huurauto Avis in gekozen categorie inclusief LDW verzekering (eigen risico CAD 300-500 per gebeurtenis, exclusief lokale belasting), WA verzekering tot CAD 1.000.000, ongelimiteerde kilometers, belastingen, drop off kosten Toronto-Montreal en 1 bestuurder
• lokale belastingen
• ferry overtocht Baie Comeau-Matane inclusief 1 auto en personen
• ondersteuning door onze lokale agent
• wegenkaarten
• uitgebreide reisinformatie ter plaatse
• CO2 compensatie reis 

Niet inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam - Toronto en Montreal - Amsterdam
• overige maaltijden
• brandstof
• entreegeld parken
• excursies
• parkeergelden
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering
• cascoverzekering voor huurauto 

Overige info

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Askja Reizen.

3- en 4-persoonskamers:
Er zijn in deze reis ook 3- en 4-persoonskamers te boeken, de prijzen zijn op aanvraag.

Boek het Activiteitenpakket dat heel goed bij uw reis past:

dag 2 Hornblower Cruise Niagara Falls
dag 9 Bezoek Wildlife Zoo St. Félicien
dag 9 Native Experience, Point Bleue
dag 13 Exploramer Cruise 
dag 16 Cruise Bonaventure Island en Roché Percé 
dag 20 Stadstour 2 uur Quebec
dag 21 Culinaire wandeltocht onder leiding, in Montreal

Prijs: € 249,- per persoon en kinderprijs op aanvraag.

Uitbreiding Outdoor in Algonquin Park 
Back to basic in de de Ecolodge, gelegen aan de zuidrand van het Algonquin Park. Compleet geïsoleerd van de rest van de wereld verblijft u drie of vier dagen in de Ecolodge, 100 jaar geleden een logging camp voor houthakkers. Een unieke lokatie, in de wilde natuur, zonder tv, telefoon of internet! Waar vindt u dat nog? In 2001 is de lodge tot een echt verblijf omgebouwd. Elektriciteit is er pas sinds 2010, het sanitair is gloednieuw en er is een sauna aan het water. Kanovaren, wandelen, kampvuur en zoektochten naar wild zijn de activiteiten en gedurende uw gehele verblijf zijn alle maaltijden bij de prijs inbegrepen. 
Duur: 3 of 4 dagen, vertrek vanuit Bancroft, zuidelijk Algonquin Provincials Park, prijs 3 dagen vanaf € 450,-, prijs 4 dagen vanaf € 595,- plus eventuele extra dagen autohuur. 

Uitbreiding Fiets de Blueberry Route 
Een veilige, 3-daagse fietstocht vanuit Alma rond het mooie Lac Saint-Jean waarbij uw bagage naar de volgende B&B wordt gebracht. De eerste dag bedraagt de afstand 44 kilometer en heeft u voldoende tijd om heerlijk te relaxen aan het warme Lac Saint-Jean. De tweede dag fietst u 40 kilometer en de derde dag slechts 35 kilometer. Deze meerdaagse tocht is makkelijk in te passen in onze autorondreizen. 
Duur: 3 dagen, prijs: € 280,- inclusief 2 overnachtinge, fietshuur en 2 x ontbijt. Exclusief eventuele extra dagen autohuur.

Autohuur: In de prijs is een huurauto van Avis inbegrepen. Onderstaand een indicatie van het autotype per categorie; voor meer details verwijzen wij u naar de website van Avis

Compact auto: Chevrolet Sonic of vergelijkbaar
Midsize auto: Chrysler 200 of vergelijkbaar
Fullsize auto: Chevrolet Impala of vergelijkbaar
Midsize SUV: Ford Escape of vergelijkbaar
Standard SUV: Jeep Grand Cherokee of vergelijkbaar
Minivan: Dodge Grand Caravan of vergelijkbaar.

Tip