Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Ontdek het beste van de Alentejo gedurende deze unieke fly-drive. Proef de lokale wijnen, snuif de natuur op in Castro Verde en geniet van de cultuur. Je rijdt door een afwisselend landschap met heuvels, bosgebieden, akkers en wijngaarden. Tussen de glooiende velden liggen dorpen met in pastelkleuren gepleisterde kleine huisjes en vele middeleeuwse vestingstadjes met in de architectuur nog Moorse invloeden, zichtbaar in de witte galerijen en balkons met ornamentele smeedijzeren hekjes. Zeker tussen mei en oktober is het weer in de Alentejo aangenaam. Alle ingrediënten voor een fijne vakantie in Portugal dus.

Dag 1 - Lissabon - Santiago do Cacem (ca. 140 km)

Accommodatie: Santiago Cooking & Nature

Na aankomst in Lissabon haal je de huurauto op en rij je naar de eerste accommodatie in Santiago de Cacem. Je verblijf hier drie nachten.

Dag 2 - Santiago do Cacem

Accommodatie: Santiago Cooking & Nature

Het Santiago Cooking & Nature hotel, een voormalige pousada, zal je zeker verrassen. Het is een modern gebouw omringd door het landschap van de Alentejo en uitzicht op het kasteel van Santiago do Cacem. Je kunt optioneel ter plaatse deelnemen aan een kookworkshop. Laat je liever voor je koken? Geniet dan van de traditionele gerechten en lokale specialiteiten die de topchef voor je bereidt. In de zomermaanden eet je natuurlijk buiten op het terras, dat ook toegang geeft tot het zwembad.

Dag 3 - Santiago do Cacem

Accommodatie: Santiago Cooking & Nature

Is strand jouw ding, dan zit je hier goed. Met een kwartiertje rijden ben je aan de kust. Binnen 20 minuten ben je bij Praia da Costa de Santo André, een zandvesrtuiving tussen de Atlantische oceaan en de lagune. Op een paar bars en boederijtjes aan de noordkant na, is er niets wat de natuur in de weg zit. Aan de zuidoostkant van het dorp zelf liggen de ruïnes Miróbriga. Ooit was dit een Romeinse stad van redelijke omvang. Sommige huizen hebben zelfs nog mozaïeken van toen. Niet te missen is het kasteel van Santiago do Cacem. Wat er nog van over is, is alleen de buitenkant. 10 vierkante torens steken boven de muur uit. 

Dag 4 - Santiago do Cacem - Sao Teotonio (ca. 78 km)

Accommodatie: Enigma - Nature & Water Hotel

De tweede bestemming is Sao Teotonio waar je verblijft in het bijzondere Enigma - Nature & Water Hotel. Je verblijft hier twee nachten. 

Dag 5 - Sao Teotonio

Accommodatie: Enigma - Nature & Water Hotel

Op 10 minuten rijden aan de rand van een natuurgebied ligt dit serene pareltje. Vanuit je hotel maak je heerlijke fietstochten of wandelingen. Of je doet helemaal niets en geniet van de rust. Je accommodatie is namelijk gericht op ontspanning en heeft een spa waar je wellness- en schoonheidsbehandelingen kunt krijgen. 
Een andere tip voor vandaag: aan de kust ligt het natuurpark Do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. De lagune naast het strand, dat je bovendien goede surfmogelijkheden biedt, is een magneet voor vogels. 

Dag 6 - Sao Teotonio - Évora (ca. 170 km)

Accommodatie: Pousada Convento de Évora

De moderne accommodaties laat je achter je, nu is het tijd voor typisch Portugees. Deze laatste twee nachten slaap je in een pousada in de bekendste plaats van de Alentejo, Évora. De Pousada Convento de Évora is een voormalig 15de eeuws klooster. De 36 kamers hebben een unieke stijl met houten meubels en eigen badkamer waar je fijn kunt opfrissen, maar in plaats daarvan is het buitenzwembad ook een optie om af te koelen. Er is een gratis parkeerplaats (beperkte capaciteit).

Dag 7 - Évora

Accommodatie: Pousada Convento de Évora

Interesse in werelderfgoederen? Dan ben je in Évora op je plek. De stad met 50.000 inwoners ligt verscholen in het weidse binnenland van de Alentejo, op 135 kilometer van Lissabon en 225 van Faro. In Évora lijkt het alsof je door een boek over Portugese kunstgeschiedenis loopt. Te voet door de smalle straatjes met witte huizen kom je langs monumenten en details welke onderdeel zijn van het culturele erfgoed. De belangrijkste bezienswaardigheden van Évora zijn de Romeinse Tempel, het oudste en hoogste punt van de stad met van origine 25 marmeren en granieten zuilen, en de middeleeuwse stadsmuren, maar misschien wel het aller bekendst is de Igreja de São Francisco. Naast de ingang van de kerk bevindt zich de eigenaardige Capela dos Ossos (bottenkapel).

Dag 8 - Évora - Lissabon (ca. 130 km)

Vandaag rij je weer terug naar Lissabon voor de vliegreis naar Nederland.