Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

De vulkanische eilandengroep de Azoren leent zich uitermate goed om eens helemaal tot rust te komen. De eilanden worden nog niet bedolven onder het massatoerisme en staan bekend om haar ongerepte schoonheid. Gelegen midden in de Atlantische Oceaan vind je dit wandelparadijs voor natuurliefhebbers met haar prachtige flora en fauna. 

Dag 1 - Ponta Delgada - Ponta Delgada (ca. 5 km)

Accommodatie: Hotel Vila Nova

Na aankomst op de luchthaven van San Miguel, transfer naar hotel Hotel Vila Nova waar je twee nachten verblijft. 

Dag 2 - Ponta Delgada

Accommodatie: Hotel Vila Nova

Maak kennis met het actieve en sociale leven in de hoofdstad Ponta Delgada met haar vele monumenten. Wil je walvissen spotten? Perfect, want de Azoren zijn binnen Europa één van de beste plekken om ze in het wild te zien. Het hele jaar door, dus een must als je het ons vraagt als je op Sao Miguel bent. In de wateren rondom deze Portugese eilanden worden jaarlijks maar liefst 28 verschillende walvissoorten gespot, waarvan er 4 hier hun standaard habitat hebben (waaronder potvissen). De gidsen hebben een passie voor de natuur en overladen je graag met hun kennis. Op nagenoeg alle excursies zie je deze imposante zeedieren, gemiddeld 3 soorten per tour. De richtprijs per persoon ca. € 65,-. We boeken deze tocht graag voor je bij! Ook later in je reis, vanuit Vila Franca do Campo, kun je walvissen spotten.

Een andere aanrader voor deze dag is één van de mooiste wandelingen die het eiland heeft maken. Lagoa do Fogo ligt centraal en is prima bereikbaar vanuit Ponta Delgada. Do Fogo is een meer. Begin bij het bekende uitkijkpunt en daal af naar beneden om vervolgens langs het meer te lopen. De moeite waard!

Heb je ooit een ananasplantage gezien? Of er ooit bij stilgestaan hoe deze zoete vrucht groeit? Een verrassende tip om te doen op je vrije dag!
Bij de Arruda-plantage in Fajã de Baixo, op 10 minuten van Ponta Delgada, kom je alles te weten. Je ziet de stappen van het groeiproces en proef dan meteen de verschillende ananaslikeurtjes die ze maken. Het kweken van de ananassen is een tijdrovende klus. Niet verwonderlijk dat dit fruit, met al gauw € 6,- per stuk, redelijk prijzig is op de Azoren.

Eveneens in de buurt van Ponta Delgada vind je een bijzonder natuurverschijnsel. De Gruta do Carva zijn ondergrondse grotten waar de lavastromen van de vulkanen nog goed zichtbaar zijn. De entree is rond de één ananas per persoon, ca. € 5, dus in onze ogen de moeite waard. De tours gaan dagelijks op vaste tijdstippen: wel even van tevoren reserveren dus.

Er is veel te doen: voldoende redenen om je verblijf in de hoofdstad van Sao Miguel met enkele dagen te verlengen!

Dag 3 - Ponta Delgada - Vila Franca do Campo (ca. 26 km)

Accommodatie: Hotel Vinha d'Areia Beach

Om 10:00 uur wordt de huurauto afgeleverd bij het hotel en is het tijd om het eiland te verkennen. Je volgt de imposante zuidkust met haar schitterende vergezichten. 

Dag 4 - Vila Franca do Campo

Accommodatie: Hotel Vinha d'Areia Beach

Ook vanuit Vila Franco do Campo worden dagelijkse diverse walvis- en dolfijnexcursies aangeboden. De richtprijs per persoon ca. € 60,-. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Vila Franco do Campo is één van de belangrijkste toeristische attracties van São Miguel. Op 1 km van de kust voor dit dorp ligt namelijk de krater van een oude gezonken vulkaan. De kraterhellingen zitten barstensvol inheemse planten. Aan de binnenzijde, die via de smalle doorgang Boquete verbonden is met de oceaan, vind je een natuurlijk zwembad dat bijna perfect rond is. Het fijnste? Door de weinige golfslag, het kristalheldere water en knusse strand is dit een prima plek om te zwemmen en duiken.

Een andere tip voor vandaag is de Gorreana Tea Factory, de enige theeplantage in Europa! Het is een half uur rijden van Vila Franco do Campo (eveneens 30 min. vanuit Ponta Delgada) Op oude traditionele wijze wordt hier groene thee gemaakt. En lekker Nederlands: de entree is gratis, dus een extra reden om een bezoekje te brengen. 

Dag 5 - Vila Franca do Campo - Rabo de Peixe (ca. 100 km)

Accommodatie: Quinta de Santana

Op de vijfde dag adviseren wij je om de kustweg te blijven volgen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de botanische tuin en de geisers in Furnas. Na Povoação wordt het landschap wat ruiger waarna je arriveert in Nordeste. Vervolgens rij je parallel aan de noordkust tot Rabo de Peixe.

Dag 6 -7 - Rabo de Peixe

Accommodatie: Quinta de Santana

Je sluit de reis af met een heerlijk verblijf op een landgoed, waarbij je zeker niet moet vergeten ook nog een bezoek te brengen aan de spiegelmeren in de grote krater van Sete Cidades.

Dag 8 - Rabo de Peixe - Ponta Delgada (ca. 20 km)

Vandaag is alweer de laatste dag. Je rijdt terug naar de luchthaven waar je de huurauto inlevert. Terugvlucht naar Nederland.