Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

De vulkanische eilandengroep de Azoren leent zich uitermate goed om eens helemaal tot rust te komen. De eilanden worden nog niet bedolven onder het massatoerisme en staan bekend om haar ongerepte schoonheid. Gelegen midden in de Atlantische Oceaan vind je dit wandelparadijs voor natuurliefhebbers met haar prachtige flora en fauna. Deze reis concentreert zich op het hoofdeiland São Miguel. Groen door het milde klimaat en regenachtige weer in de winter. Met een gemiddelde temperatuur van 24 graden zijn de Azoren ideaal voor een vakantie in de zomer. 

Dag 1 - Ponta Delgada - Ponta Delgada

Accommodatie: Hotel Do Colegio

Na aankomst op de luchthaven van Sao Miguel haal je de huurauto op en rijd je naar je accommodatie. Maak kennis met het actieve en sociale leven in de hoofdstad Ponta Delgada met haar vele monumenten. 

Wil je walvissen spotten? Perfect, want de Azoren zijn binnen Europa één van de beste plekken om ze in het wild te zien. Het hele jaar door, dus een must als je het ons vraagt als je op Sao Miguel bent. In de wateren rondom deze Portugese eilanden worden jaarlijks maar liefst 28 verschillende walvissoorten gespot, waarvan er 4 hier hun standaard habitat hebben (waaronder potvissen). De gidsen hebben een passie voor de natuur en overladen je graag met hun kennis. Op nagenoeg alle excursies zie je deze imposante zeedieren, gemiddeld 3 soorten per tour. We boeken deze tocht graag voor je bij! 

Dag 2 - Ponta Delgada

Accommodatie: Hotel Do Colegio

Heb je ooit een ananasplantage gezien? Of er ooit bij stilgestaan hoe deze zoete vrucht groeit? Een verrassende tip om te doen op je vrije dag! Bij de Arruda-plantage in Fajã de Baixo, op 10 minuten van Ponta Delgada, kom je alles te weten. Je ziet de stappen van het groeiproces en proef dan meteen de verschillende ananaslikeurtjes die ze maken. Het kweken van de ananassen is een tijdrovende klus. Niet verwonderlijk dat dit fruit, met al gauw € 6,- per stuk, redelijk prijzig is op de Azoren.

Eveneens in de buurt van Ponta Delgada vind je een bijzonder natuurverschijnsel. De Gruta do Carva zijn ondergrondse grotten waar de lavastromen van de vulkanen nog goed zichtbaar zijn. De entree is rond de één ananas per persoon, ca. € 5, dus in onze ogen de moeite waard. De tours gaan dagelijks op vaste tijdstippen: wel even van tevoren reserveren dus.

Dag 3 - Ponta Delgada - Furnas

Accommodatie: Furnas Boutique Hotel

Je laat Ponta Delgada achter je en volgt een stuk de zuidkust met haar schitterende vergezichten. Een andere aanrader voor onderweg deze dag is één van de mooiste wandelingen die het eiland heeft maken. Lagoa do Fogo ligt centraal en is prima bereikbaar vanuit Ponta Delgada. Do Fogo is een meer. Begin bij het bekende uitkijkpunt en daal af naar beneden om vervolgens langs het meer te lopen. De moeite waard! 

Dag 4 - Furnas

Accommodatie: Furnas Boutique Hotel

Furnas ligt in een omgeving waar van alles te beleven is. Dit gebied is bekend om de warmwaterbronnen. Het dorpje ligt in een enorme caldera, een krater vol vulkanisme. Je hebt voldoende tijd hebt de borrelende heetwaterbronnen en fumaroles te bekijken. 

De verdere omgeving bekijken? Vila Franco do Campo is één van de belangrijkste toeristische attracties van São Miguel. Op 1 km van de kust voor dit dorp ligt namelijk de krater van een oude gezonken vulkaan. De kraterhellingen zitten barstensvol inheemse planten. Aan de binnenzijde, die via de smalle doorgang Boquete verbonden is met de oceaan, vind je een natuurlijk zwembad dat bijna perfect rond is. Het fijnste? Door de weinige golfslag, het kristalheldere water en knusse strand is dit een prima plek om te zwemmen en duiken.

Dag 5 - Furnas - Ribeira Grande

Accommodatie: Santa Barbara Eco Beach Resort

Pak op weg naar Ribeira Grande een wel hele speciale plek mee: de Gorreana Tea Factory, de enige theeplantage in Europa! Op oude traditionele wijze wordt hier groene thee gemaakt. En lekker Nederlands: de entree is gratis, dus een extra reden om een bezoekje te brengen. 

Dag 6 - Ribeira Grande

Accommodatie: Santa Barbara Eco Beach Resort

Je sluit de reis af met een verblijf in een eco beachresort. Het is een fijne plek om uit te rusten, een boekje te lezen en de benen te strekken in de buurt. 

Dag 7 - Ribeira Grande

Accommodatie: Santa Barbara Eco Beach Resort

Wil je meer actie? Vergeet dan zeker niet een bezoek te brengen aan de grote krater van Sete Cidades. Er liggen twee kratermeren in, de Lagoa Azul (blauw) en de Lagoa Verde (groen). Bekijk ze te voet: in zo'n 5,5 uur wandel je bijna 20 km. 

Dag 8 - Ribeira Grande - Ponta Delgada

Vandaag is alweer de laatste dag. Je rijdt terug naar de luchthaven waar je de huurauto inlevert. Terugvlucht naar Nederland.