Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

De populariteit van Portugal als vakantieland groeit nog elk jaar. Daar zijn redenen genoeg voor, er is meer dan de Algarve: volop zon, cultuurschatten, lekker en betaalbaar eten en genoeg te doen in bijvoorbeeld Lissabon, Porto, de Alentejo en het noorden. Deze autorondreis voert vanuit de witte stad Lissabon langs interessante Portugese vestingstadjes en natuurreservaten noordwaarts en eindigt in het historische plaatsje Guimarães, niet ver van Porto. In Caniçada/Gerês reserveren we 2 nachten voor je: wij vinden dit namelijk een ideale plek om tot rust te komen in je accommodatie of in het nationale park waar het gesitueerd is. Je verblijft in karakteristieke pousadas. Wil je je reis verlengen en genieten van al het moois van de twee grootste steden? We regelen met plezier extra nachten in Lissabon en Porto voor je vakantie.

Dag 1 - Lissabon - Évora (ca. 130 km)

Accommodatie: Pousada de Evora

Bij aankomst in Lissabon rij je naar Évora, verscholen in het weidse landschap van de Alentejo. Je vindt hier leuke pleintjes, kronkelige straatjes en een aantal goede restaurantjes. In Évora lijkt het alsof je in een boek over Portugese kunstgeschiedenis bent beland. De historie gaat meer dan tweeduizend jaar terug. Het mag, vanwege dit verleden, dan ook geen wonder zijn dat het door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed. De belangrijkste bezienswaardigheden van Évora zijn de Romeinse Tempel, het oudste en hoogste punt van de stad met van origine 25 marmeren en granieten zuilen, en de middeleeuwse stadsmuren, maar misschien wel het aller bekendst is de Igreja de São Francisco. Naast de ingang bevindt zich de ietwat lugubere Capela dos Ossos (bottenkapel). 

Nog niet eerder in Lissabon geweest? Verblijf dan 1 of 2 nachten in deze charmante witte stad alvorens je naar Évora vertrekt: we regelen het graag voor je.

Dag 2 - Évora - Marvão (ca. 125 km)

Accommodatie: Pousada do Marvaõ

Heb je gezien wat je wilde in Évora, dan ga je op pad naar Marvão. Dit ommuurde middeleeuwse rustige stadje ligt op een granietwand, op één van de toppen van de Serra de São de Mamede. De Gotische bogen, Manuelijnse ramen, smeedijzeren balkons en andere versieringen op diverse gebouwen zijn gemaakt van het lokaal graniet. Boven het dorp torent een 100 meter hoge citadel uit: de donjon en de muren zijn nog intact. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de Serra da Estrela en de Serra de São Mamede.

Dag 3 - Marvão - Belmonte (ca. 155 km)

Accommodatie: Pousada Convento de Belmonte

Je volgende bestemming is Belmonte, de geboorteplaats van Pedro Álvares Cabral die in 1500 als eerste in Brazilië aan land ging. Boven op de heuvel van dit plaatsje uit 1199 prijkt een granieten kasteel. De architectuur, typerend voor die tijd, is sober. Belmonte ligt aan de voet van het imposante natuurreservaat Serra da Estrela. Natuurliefhebbers mogen dit gebergte der sterren met haar rotsen, bossen, meertjes en angstaanjagende ravijnen niet missen.

Dag 4 - Belmonte - Caniçada/Gerês (ca. 290 km)

Accommodatie: Pousada do Geres

Je rijdt noordwaarts op weg naar Caniçada/Gerês. Een rit van ruim 3 uur. Caniçada ligt in het hart van het nationale park Peneda/Gerês. Peneda-Gerês is, opgericht in 1971, het oudste én enige natuurpark van Portugal. Het is één van de mooiste natuurreservaten van Europa en strekt zich uit over een oppervlakte van ca. 72.000 hectares. Hier vind je ook één van de hoogste bergtoppen van Portugal vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt op de beboste heuvels, Cávado rivier en de Caniçada stuwdam.

Dag 5 - Caniçada/Gerês (ca. 195 km)

Accommodatie: Pousada do Geres

Alleen al het uitzicht vanaf het terras! Bij deze pousada, gelegen in een landschap met watervallen, bergen en de mooiste uitzichten, is het goed toeven. Zeker nadat je een dag op ontdekkingstocht bent geweest in de omgeving. Het park leent zich uitstekend om te voet te verkennen. Een aanrader is de 10 km lange Pedra Bela Waterfall trail. Heb je het warm gekregen van de inspanning onder de Portugese zon? Koel daarna lekker af in het buitenzwembad. 

Dag 6 - Caniçada/Gerês - Valença do Minho (ca. 100 km)

Accommodatie: Pousada São Teotonio

Op naar Valença do Minho, een stadje aan de Minho rivier welke de grens vormt met Spanje. Binnen de dubbel ommuurde fortificatie Valença do Minho zijn tal van nauwe straatjes en historische pleintjes met fonteinen. In het oude gedeelte barst het van de toeristische winkeltjes met ambachtelijk handwerk. Het omringde landschap is heuvelachtig. In de buurt zijn een aantal trekpleisters, waaronder de kathedraal Tui en het kasteel Vila Nova de Cerveira.

Dag 7 - Valença do Minho – Guimarães (ca. 98 km)

Accommodatie: Pousada Mosteiro de Guimaraes

Guimarães, geboortestad van de eerste koning van Portugal Afonso Henriques. ligt aan de voet van het Serra de Santa Catherina gebergte. Volgens de overlevering ontstond hier het Portugese koninkrijk. De stad bezit een goed bewaard cultureel erfgoed. Door de sierlijke smeedijzeren balkons, granieten afdakjes, herenhuizen en smalle straten verbonden door boogjes waan je je hier in de middeleeuwen.

Dag 8 - Guimarães - Porto - Amsterdam (ca. 55 km)

Je rijdt naar de luchthaven van Porto voor de terugvlucht naar Nederland.