Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Madeira staat bij velen bekend als het ‘bloemeneiland’, maar het heeft nog veel meer te bieden. De groene bergen, diepe valleien, blauwe zee, pittoreske dorpjes en gastvrije bevolking maken Madeira tot een pareltje. Het ligt midden in de Atlantische Oceaan op ongeveer 1000 kilometer van Lissabon en heeft een heerlijk mild subtropisch klimaat. Tijdens deze 8-daagse fly-drive geniet je zowel van de natuurpracht als het landelijke leven op Madeira, maar ook van de cultuur in Funchal. 

Dag 1 - Funchal - Caniçal (ca. 15 km)

Accommodatie: Quinta do Lorde

Na aankomst op de luchthaven van Funchal haal je de huurauto op en rij je naar de zuidoostkust van Madeira. Het luxe Quinta do Lorde ligt op een schiereilandje direct aan zee en is gebouwd als een dorp. Het heeft een eigen sfeervolle jachthaven met boulevard, leuke pleintjes, prachtig aangelegde tuinen en parken en een dorpsplein met een heus kerkje. Je verblijft hier drie nachten.

Dag 2 - Caniçal

Accommodatie: Quinta do Lorde

Aan de noordzijde van het eiland kun je het schilderachtige dorpje Porto Moniz bezoeken. Hier liggen "zwembaden in de oceaan", natuurlijk uitgeslepen bassins tussen de rotsen, waar je zelfs bij een ruige zee veilig kunt zwemmen.

Dag 3 - Caniçal

Vrije dag. Suggestie voor vandaag:
Ga relaxen in het hotel of maak een uitstapje maken naar het nabij gelegen Ponta de São Lourenço voor een goedgemarkeerde wandeling over rotsplateus. Mooie uitzichten gegarandeerd! Neem wel goede wandelschoenen mee.

Dag 4 - Caniçal - Funchal (ca. 35 km)

Accommodatie: Quinta da Casa Branca

Vandaag rij je naar Funchal. De kleurrijke hoofdstad mag niet ontbreken tijdens een verblijf op Madeira. Je verblijft vier nachten in Quinta de Casa Branca. Dit mooie boetiek hotel is omgeven door prachtig aangelegde tropische tuinen met verbluffende mooie bloemen en stuiken en eeuwenoude bomen, waar je uren kunt wandelen. De beste plaats om je te verwonderen over de bijzondere architectuur van de kamers is het terras achter de receptie, waar je een prachtig uitzicht hebt over de tuinen, de oceaan en de heuvels rondom Funchal.

Dag 5 - Funchal

Accommodatie: Quinta da Casa Branca

De tweede helft van je vakantie kun je volop genieten van de levendige winkelstraatjes en de authentieke restaurantjes in Funchal. Vooral de botanische tuinen en parken trekken veel bezoekers (Quinta das Cruces en Quinta do Palheiro). Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de sfeervolle overdekte markt Mercado dos Lavados. 

Suggestie voor vandaag:
Vanaf de haven van Funchal gaan er boot- en catamarantochten om walvissen en dolfijnen te spotten, een aanrader! Check of dit ook binnen uw reisperiode valt.

Dag 6 - Funchal

Vrije dag. Suggesties voor vandaag:
Op veel plekken op het eiland kan je prachtige natuurwandelingen maken langs de zogenaamde ‘levadas’, een speciaal watersysteem dat door het hele eiland loopt. Bij het uitzichtpunt Skywalk, een glasbodem platform bovenop een klif bij Cabo Girao, geniet je van weidse uitzichten op zee.

Dag 7 - Funchal

Vrije dag.

Dag 8 - Funchal (ca. 23 km)

Je rijdt naar de luchthaven van Funchal voor de terugvlucht naar Nederland.