Reis mee op een deel van de beroemde Trans-Siberië Express, een tot de verbeelding sprekende treinreis. De Ulaanbaatar Express neemt je mee van Moskou naar Ulaanbaatar. Het spoor slingert als een ijzeren lint van Moskou door de Oeral, over uitgestrekte Russische steppen en langs het grootste zoetwatermeer ter wereld (het Baikalmeer) naar Mongolië.

Dag 1 - Amsterdam - Moskou

In 3,5 uur vlieg je van Amsterdam naar Moskou. Na aankomst staat een transfer voor je klaar, die je naar het 5-sterren Ritz Carlton Hotel in de buurt van het Rode Plein brengt. 's Avonds is er een welkomstreceptie en diner.

Dag 2 - Moskou

Voor openingstijd breng je een privébezoek aan de Kremlin Wapenkamer met de schatten van de tsaren. Voordat je luncht in het legendarische Café Pushkin, moet je natuurlijk naar het Rode Plein. Hier bezoek je de beroemde Basilius kathedraal.
Op het Kazansky Station wordt in de Imperial Waiting Room een champagnereceptie georganiseerd. Een mooie start van je reis met de Golden Eagle Trans-Siberië Express.

Dag 3 - Kazan

Je komt aan in Kazan. Hoogtepunt hier is het Kremlin Fort dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. In het fort herbergt een kathedraal met uivormige torens en een prachtige moskee. Je wordt daarnaast getrakteerd op een privéconcert met muziek van de beroemde operazanger Feodor Chaliapin.

Dag 4 - Jekaterinburg

Jekaterinburg is de hoofdstad van de Oeral en ligt op de grens tussen Europa en Azië. Met de stadstour ga je naar een plek met een lugubere geschiedenis, de plaats waar de laatste tsaar Nicolaas II en zijn familie in 1918 werden vermoord. Hier staat nu een kerk ter nagedachtenis aan de Romanovs.

Dag 5 - Novosibirsk

Novosibirsk ligt aan de oevers van de Ob rivier, in het hart van Rusland. Eén van de grootste operagebouwen ter wereld staat in deze moderne Sovjet-stad. Spoorwegfanaten kunnen hun hart ophalen tijdens een bezoek aan het spoorwegmuseum.

Dag 6 - Aan boord van de Golden Eagle

Vandaag is het tijd voor ontspanning aan boord van de Golden Eagle. Een boek lezen, je ogen uit kijken in het Sajangebergte, een goed gesprek met je reisgenoten of een lezing bijwonen zijn leuke manieren om deze dag door te brengen. Mocht je nog geen Russisch spreken, dan volg je in het barrijtuig een les.

Dag 7 - Irkoetsk

Irkoetsk kenmerkt zich door klassieke houten architectuur met ingewikkeld gesneden decoraties. Bezoek het Volkonsky House museum met champagnereceptie en privéconcert. Verdiep je verder in de cultuur door een kookles Russisch of bezoek aan een Dacha, zomerhuis, van een Russische familie.

Dag 8 - Baikalmeer

Vandaag is één van dé hoogtepunten van deze reis. De trein, die tijdelijk wordt getrokken door een stoomlocomotief uit het Sovjet-tijdperk, kronkelt over een spectaculair traject langs de oevers van het enorme Baikalmeer. Fotomomenten te over! Op dit grootste zoetwatermeer ter wereld maak je een boottocht naar het dorpje Listvyanka. Je bezoekt het Baikal museum en aquarium. Daarna is het smullen van een barbecuelunch aan de oever van het meer.

Dag 9 - Oelan Oede

Oelan-Oede is de hoofdstad van de republiek Boerjatië. In dit dorpje van de 'Olde Believers' maak je kennis met de cultuur en geschiedenis van dit religieuze volk. De inwoners trakteren je op een optreden van traditionele volksdansen en zang.

Dag 10 - Ulaanbaatar

De trein rijdt Mongolië binnen op weg naar de hoofdstad Ulaanbaatar. Je bezoekt het boeddhistische Gandanklooster met het Chinggis plein. Vervolgens ga je naar het nationale museum en het winterpaleis van Bogd Khan, de laatste Mongoolse keizer, nu een museum. Naast vrije tijd wordt er een traditionele Mongoolse keelzang ten gehore gebracht.

Dag 11 - Beijing

In de loop van de ochtend brengt een transfer je naar de luchthaven van Ulaanbaatar. Je vliegt naar Beijing, waar je 's avonds smult van een diner in een restaurant waar pekingeend dé specialiteit is. Je overnacht in het 5-sterren Regent hotel (of gelijkwaardig).

Dag 12 - Beijing - Amsterdam

Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht voor je rechtstreekse KLM-vlucht naar Amsterdam.