Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Schotland is een magisch land met bergen en kristalblauwe riviertjes, met meren en door mist omgeven kastelen. Het land van de Schotse ruit, de zalm en een warm welkom. Proef de sfeer van dit prachtige land aan boord van de Belmond Royal Scotsman. Een treinreis die je nooit meer zult vergeten.

Dag 1 - Edinburgh – Keith

De Belmond Royal Scotsman vertrekt in het begin van de middag vanuit Edinburgh. De trein reist richting het noorden en passeert de prachtige brug Forth Railway Bridge. Deze wordt ook wel gezien als het achtste wereldwonder. Genietend van je afternoon tea vervolgt de Royal Scotsman haar weg door Fife en over de Tay Bridge. Op weg naar het eindpunt van vandaag kom je door de stadjes Arbroath, Montrose en Aberdeen. Voor de nacht blijft de trein in het marktplaatsje Keith. 's Avonds staat een informeel diner gepland.

Dag 2 - Keith – Kyle of Lochalsh

Na het ontbijt zet de trein koers naar Inverness. Tijdens de late lunch aan boord rijd je richting Kyle of Lochalsh, één van de mooiste treintrajecten van Groot-Britannië. Vanuit het pittoreske dorpje Plockton kun je per boot zeehonden spotten. Vandaag is er een formeel diner. Daarna is het relaxen en genieten geblazen van het mooie uitzicht op Isle of Skye en het entertainment in de bar.

Dag 3 - Kyle of Lochalsh - Boat of Garten

Via Inverness rijdt de Royal Scotsman naar Garve. Hier stap je van boord voor een rondleiding door de Glen Ord distilleerderij, Opgericht in 1838 is dit één van de oudste distilleerderijen van Schotland. De treinreis gaat vervolgens verder richting Carrbridge voor een bezoek aan een romantisch kasteel. Het eindpunt van vandaag is Boat of Garten. Na het informele diner is er entertainment in het barrijtuig.

Dag 4 - Boat of Garten - Dundee

De dag begint met een excursie naar Rothiemurchus Estate. Je kunt hier kiezen uit verschillende activiteiten. Wat dacht je van kleiduifschieten of een wandeling met een gids door het prachtige landschap? Heerlijk ontspannen bij het haardvuur is ook een mogelijkheid. In Kingussie ga je terug aan boord van de trein. Tijdens de lunch rijd je verder door Blair Atholl en Pitlochry naar Dunkeld. Je  bezoekt hier Glamis Castle. Vanaf Perth gaat de trein verder naar Dundee. Het diner is op deze vierde dag is formeel.

Dag 5 - Dundee - Edinburgh

Na het ontbijt vertrek je uit Dundee. In de loop van de ochtend kom je aan in Edinburgh en eindigt deze reis.