Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

De parel van de Balearen heeft meer te bieden dan strand. Glooiende wijngaarden, abrikoos-, citrus- en amandelboomgaarden, natuurreservaten zoals Albufera, middeleeuwse huisjes en het historische Pollença met kleine boetiekjes en kunstgalerijen. Dit alles ontdek je per fiets, dus je hebt meteen voldoende beweging voor de eventuele extra kilo’s die je er tijdens je vakantie aan zou eten. Bovendien is fietsen beter voor het milieu dan wanneer je kiest voor een huurauto en kun je zo daarnaast ook de kleinere steegjes en paden verkennen. Drie vliegen in één klap, mooi toch? En de beste reistijd voor je vakantie? Dat is tussen mei en oktober met, als het weer meewerkt, een hoge aangename temperatuur en weinig neerslag.

Dag 1 - Aankomst Mallorca

Accommodatie: Hotel Rural Son Jordà (Sencelles)

Na aankomst in Mallorca word je met een taxitransfer naar je accommodatie voor de komende 4 nachten gebracht. Rural Son Jordà is een klassieke Mallorcaans huis gebouwd in de 15de eeuw en omgeven door wijngaarden en abrikoos-, citrus- en amandelboomgaarden. Het gebouw is getransformeerd naar een charmant, comfortabel hotel met zwembad, terras en restaurant.

Dag 2 - Rondrit van Ruberts via Sineu en Petra (41 - 48 km)

Accommodatie: Hotel Rural Son Jordà (Sencelles)

Je tocht start door de buitengebieden, door olijfboomgaarden en wijngaarden, tot je aankomt bij het historische Sineu. Het dorp wordt getypeerd door zijn gotische kerk, smalle straten en levendige terrassen. Je vervolgt de route naar Petra, de geboorteplaats van Fray Juniperus Serra, de Europese “stichter” van Californië. Maak tijd voor een bezoek aan het plaatselijke klooster en iconografische museum. Is het tijd voor lunch? Ga dan naar de Hermitage of Bonnay op de top van de heuvel. Het laatste deel van de route van vandaag gaat over rustige buitenwegen en ongeasfalteerde paden terug naar het hotel.

Duur fietstocht: ca. 41-48 km, 235/420m stijgen/dalen

Dag 3 - Rondrit van Ruberts via Alaró en Santa María (26 - 51 km)

Accommodatie: Hotel Rural Son Jordà (Sencelles)

Nadat je de Palma-Inca highway hebt gekruist, kom je door amandel- en olijfboomgaarden op de flanken van het Tramuntana gebergte en bereikt Alaró met zijn kasteelruïnes. Om een 3 km weg met veel verkeer te ontwijken, volg je de oude voetpaden die Binissalem en Alaró met elkaar verbinden. Onderweg zul je een kort stuk van 500 m moeten lopen met de fiets aan de hand. Op de terugweg zeil je naar beneden over een mooie bochtige weg door authentiek buitengebied, langs indrukwekkende landgoederen en historische dorpen.

Duur fietstocht: ca. 26-51 km, 75/250m stijgen/dalen

Dag 4 - Rondrit van Ruberts via Llucmajor en Montuiri (45 - 56 km)

Accommodatie: Hotel Rural Son Jordà (Sencelles)

Klassieke Mallorcaanse windmolens bepalen het beeld als je in zuidelijke richting gaat. Fiets je naar Puig de Randa dan stijg je 450 m extra, maar het landschap is even mooi als je ervoor kiest om rechtstreeks naar Llucmajor te fietsen. Via een zandpad vervolg je de weg naar Montuiri en terug naar het hotel.

Duur fietstocht: ca. 45-56 km, 325/570m stijgen/dalen

Dag 5 - Rit naar Pollença (45 km)

Accommodatie: Hotel Son Sant Jordi (Pollença)

Je verlaat vandaag je accommodatie op weg noordwaarts naar Costitx en Llubí, een relatief eenvoudige tocht. Zodra je bij Campanet komt, fiets je door een rustige valley met johannesbrood- en amandelbomen, op weg naar Pollença. Ondanks dat je 2 km over een redelijk drukke hoofdweg gaat, word je beloond met een volgend comfortable en charmant hotel.

Duur fietstocht: ca. 45 km, 235/335m stijgen/dalen

Dag 6 - Rondrit van Pollença via S’Albufera (42 - 68 km)

Accommodatie: Hotel Son Sant Jordi (Pollença)

De route brengt je naar het toeristen Mekka van Sa Pobla, met een optioneel stuk via Muro en Santa Margalida, fietsend door typisch Mallorcaans landschap tussen windmolens en artisjokvelden. Je bereikt een kleine maar één van de mooiste plekken ter wereld, de moerassen van S’Albufera, leefgebied van vele vogelsoorten.

Duur fietstocht: ca. 42-68 km, 175/275m stijgen/dalen

Dag 7 - Rondrit van Pollença via Alcudia of Lluc (15,5 - 46 km)

Accommodatie: Hotel Son Sant Jordi (Pollença)

Kies vandaag tussen een eenvoudig rit naar de stranden aan de noordkust of een uitdagende klim naar het klooster Lluc (extra inspannend op warme dagen of in de weekenden, wanneer er meer verkeer is.

Duur fietstocht: ca. 15,5-46 km, 50/325m stijgen/dalen

Dag 8 - Vertrek Mallorca

Na een laatste ontbijt op Mallorca eindigt je reis.