Spaans temperament, traditie en passie voeren de boventoon in Andalusië, de meest zuidelijke regio van Spanje. Niet alleen de gitaarklanken van de flamenco, prachtige zomeravonden en een oneindige keuze uit tapas tipíco dragen bij aan een heerlijke mediterrane sfeer. Moorse paleizen, theehuizen en moskeeën uit een roerig verleden zorgen voor een bijzondere combinatie. Deze tour laat je kennismaken met haar beroemde, oude steden Granada, Cordoba en Sevilla.

Dag 1 - Malaga - Granada (ca. 130 km)

Accommodatie: Hotel El Ladrón de Agua - superior room

Na aankomst op de luchthaven van Malaga haal je de huurauto op. Je rijdt naar Granada, gelegen aan de voet van de Sierra Nevada.

Dag 2 - Granada

Accommodatie: Hotel El Ladrón de Agua - superior room

Een bezoek aan het Alhambra onder leiding van een gids mag hier natuurlijk niet ontbreken (inbegrepen). Dit grootse historische paleis heeft zowel Moorse als katholieke invloeden en ligt in een stilistische tuin.
De oude wijk Albaicin nodigt uit tot zwerftochten door smalle straatjes met een overvloed aan winkels, bars en restaurants. Hier proef je dat je nog maar een steenworp van Noord-Afrika verwijderd bent.

Dag 3 - Granada - Cordoba (ca. 165 km)

Accommodatie: Hotel Hacienda Posada de Vallina - exterior room

Vandaag rij je van Granada naar Cordoba. Cordoba was ooit een stad waar, weliswaar in gescheiden wijken, de Moorse, joodse en christelijke bevolking vredig met elkaar leefden.

Dag 4 - Cordoba

Accommodatie: Hotel Hacienda Posada de Vallina - exterior room

Verreweg het meest indrukwekkende gebouw van Cordoba is de Mezquita. Oorspronkelijk gebouwd als moskee, bouwden de katholieken een kathedraal middenin deze immense moskee. Een bijzondere en unieke combinatie. Het is een genot om in de historische Joodse wijk Juderia rond te slenteren, door de levendige kronkelstraatjes vol winkeltjes en terrassen. Ook vind je in deze stad nog Romeinse overblijfselen, zoals de brug de Puente Romano.

Dag 5 - Cordoba - Sevilla (ca. 135 km)

Accommodatie: Hotel Murillo - studio

De eindbestemming van vandaag is Sevilla, een stad die op zich al een veelzijdige reisbestemming is. De historische rijkdom is terug te vinden in het Alcazar paleis, de Giralda Toren en de kathedraal. Ook culinair heeft Sevilla veel te bieden. In het centrum vind je binnen een straal van 100 meter altijd een terras, (tapas)bar of restaurant. Tijdens een drie uur durende tapasexcursie per fiets kun je de lekkerste tapas proeven (inbegrepen)!

Dag 6 - Sevilla

Accommodatie: Hotel Murillo - studio

Vandaag heb je een vrij te besteden dag in Sevilla.

Dag 7 - Sevilla - Ronda (ca. 130 km)

Accommodatie: Hotel Maestranza

Vandaag rijd je naar het witte bergstadje Ronda. Deze indrukwekkende stad wordt in tweeën gesplitst door een diepe kloof. De meest gefotografeerde plek van Ronda is de Puente Nuevo, deze brug verbindt het oude en nieuwe stadsdeel. De Tuinen van Cuenca mag je ook niet missen, deze zijn te betreden vanaf de Puente Viejo. In het oude centrum loop je door straatjes vol witte huisjes en mooie pleinen, zoals het Plaza Duquesa de Parsent. Net buiten het oude stadscentrum vind je één van de best bewaarde Moorse badhuizen van Spanje.

Dag 8 - Ronda

Accommodatie: Hotel Maestranza

Tijd voor een bijzondere wandeling! Je loopt de Caminito del Rey onder leiding van een Engelssprekende gids. De Caminito del Rey, het koningspaadje, ligt op 60 kilometer van Malaga en is een wandelroute van Alora in Malaga naar Campillos door de El Chorro-kloof. Het is een spannende maar indrukwekkende wandeling: dit 3 kilometer lange pad is op zijn breedst 1 meter en zit tegen de rotswanden geklemd, 100 meter boven de rivier El Chorro. Je mag het pad alleen van noord naar zuid lopen. De dichtsbijzijnde parkeerplaats ligt zowel van de in- als uitgang op 1 kilometer, waardoor je totale wandeling 5 kilometer is.

Dag 9 - Ronda - Malaga (ca. 105 km)

De reis eindigt in Malaga waar je de huurauto weer inlevert op de luchthaven. Terugvlucht naar Nederland.