Een rondreis door Sri Lanka en famille, het lijkt wel alsof het land ervoor gemaakt is. De afstanden zijn kort, je reist comfortabel met eigen auto en chauffeur/gids. Het land is misschien wat klein, het is ongekend veelzijdig. Wie wil er nou niet een vakantie waar je kunt snorkelen, duiken of surfen in de Indische Oceaan? Op zoek gaat naar olifanten tijdens een spannende safari? En misschien wel de mooiste treinrit ter wereld maken?

Dag 1 - Aankomst op de luchthaven van Colombo en naar Badalgama

Accommodatie: Diklande Estate Bungalow - standaard kamer (LO)

Ayubowan! Welkom op Sri Lanka. Na aankomst op de luchthaven word je afgehaald door je chauffeur die je in circa 45 minuten naar Badalgama brengt. Je overnacht in een kleinschalig hotel midden in de natuur. Een ideale plek om op je gemak kennis te maken met Sri Lanka en verkoeling te zoeken in het zwembad.

Dag 2 - Per tuk tuk het platteland verkennen

Accommodatie: Diklande Estate Bungalow - standaard kamer (LO)

Samen met de gids maak je een ritje per tuk tuk langs kleine dorpen in de omgeving van Badalgama. Engels wordt hier bijna niet gesproken maar een glimlach doet wonderen. Zin in een culinair avontuur? Vraag dan de gids te stoppen bij een lokaal restaurantje om verschillende curries te proeven. Pas wel op, want curries kunnen erg pittig zijn.

Dag 3 - Beklim de beroemde Leeuwenrots en slaap in een boomhut

Accommodatie: Elephant Watch Hut - standaard hut (LO)

Vanuit Badalgama reis je in circa 3,5 uur naar Sigiriya waar je de wereldberoemde leeuwenrots beklimt. Op deze rots is in de 5e eeuw een paleis gebouwd en hier zijn de ruïnes nog goed van te zien. Je dient rekening te houden met een stevige klim. In Habarana overnacht je op een eenvoudige maar unieke plek. Je slaapt in een boomhut midden in de jungle. Deze accommodatie zal je zeker bijblijven.

Dag 4 - Op zoek naar olifanten in Minneriya National Park

Accommodatie: Elephant Watch Hut - standaard hut (LO)

Zin om te dansen? Als je wilt kun je je deze ochtend in het zweet werken bij de lokale dansgoeroe Miss Sachini. Een traditionele folkloredans-lerares. Folkloredansen is een belangrijk onderdeel van de Sri Lankaanse cultuur, die een diepgaande relatie heeft met het boeddhisme. De oorsprong van folkloredansen gaat ver terug in de tijd, naar de oorspronkelijke bevolking van Sri Lanka. In namiddag ga je naar het Minneriya National Park om er een natuursafari te maken. In de periode mei tot september kan je soms wel honderden olifanten zien die zich hier verzamelen.

Dag 5 - Naar het strand van Trincomalee

Accommodatie: Amanta Beach - standaard kamer (LO)

Je reist verder naar Trincomalee aan de oostkust. In de zomermaanden is dit de beste plek van het eiland om aan het strand te verblijven. Je kan hier heerlijk relaxen, snorkelen, zwemmen en zelfs walvis-spotten.

Dag 6 - Relaxen aan het strand van Trincomalee

Accommodatie: Amanta Beach - standaard kamer (LO)

Dag ter vrije besteding.

Dag 7 - Relaxen aan het strand van Trincomalee

Accommodatie: Amanta Beach - standaard kamer (LO)

Dag ter vrije besteding.

Dag 8 - Naar de heuvelstad Kandy en bezoek aan de Tempel van de Tand

Accommodatie: Suisse Hotel - standaard kamer (LO)

Het is vandaag circa 4,5 uur rijden naar de sfeervolle heuvelstad Kandy. In de namiddag bezoek je de beroemde Tempel van de Tand. De Tempel van de Tand staat aan de noordzijde van het meer en is een levendige tempel. De beroemde tand zou zijn 'gered' toen Boeddha werd gecremeerd in ca. 400 v.Chr. 

Dag 9 - Bezoek aan de botanische tuinen en een Indiana Jones-bosreservaat

Accommodatie: Suisse Hotel - standaard kamer (LO)

Je chauffeur/gids brengt je naar de Royal Botanical Gardens in Peradeniya, aan de rand van Kandy op een heuvel aan de Mahaweli-rivier. Aansluitend ga je naar het Udawatta Kele Sanctuary. Dit groene bosreservaat staat bekend om zijn gevarieerde fauna. Een groot deel van de bekende film Indiana Jones and the Temple of Doom werd hier opgenomen.

Dag 10 - Prachtige treinreis door de bergen naar Nuwara Eliya

Accommodatie: Cottage by Jetwing - standaard kamer (LO)

Het wordt vandaag een leuke reisdag! Per trein reis je verder naar Nuwara Eliya (circa 3,5 uur). Prachtige theevelden, kleurrijke dorpjes en zwaaiende mensen trekken aan je voorbij. Later in de middag arriveer je in Nuwara Eliya, waar de auto met chauffeur weer voor je klaar staat. Het stadje ligt op 1900 meter hoogte en is sinds de Britse tijd een centrum voor de theeproductie.

Dag 11 - Wandeling naar het einde van de wereld (Horton Plains)

Accommodatie: Cottage by Jetwing - standaard kamer (LO)

Vanochtend vertrek je vroeg naar de Horton Plains. Horton Plains is een plateau op meer dan 2100 meter hoogte, circa 20 km ten zuiden van Nuwara Eliya. Je maakt hier een mooie wandeling door de vaak in wolken gehulde bossen naar het 'einde van de wereld', waar de klif opeens loodrecht de diepte in duikt.

Dag 12 - Per auto naar Yala NP om wild te spotten

Accommodatie: Kithala Resort - deluxe kamer (LO)

Vanuit de bergen reis je op je gemak zuidwaarts richting het Yala National Park. De rit duurt circa 4,5 uur.

Dag 13 - Jeepsafari in het Yala Nationaal Park, bekend om de luipaarden

Accommodatie: Kithala Resort - deluxe kamer (LO)

In de vroege ochtend en namiddag maak je een jeepsafari door het Yala National Park. In het bijna 100.000 ha grote park leven onder andere wilde olifanten, luipaarden, wilde buffels, wilde zwijnen, herten, apen, stekelvarkens en jakhalzen. Ook zijn er meer dan 150 verschillende soorten vogels waargenomen. De luipaarden waar Yala om bekend is leven weliswaar in de dichte jungle, maar worden zelden waargenomen.

Dag 14 - Naar het UNESCO stadje Galle voor een speurtocht

Accommodatie: The Lady Hill - standaard kamer (LO)

In de ochtend rij je in circa 4 uur naar Galle. Hier bezoek je het Nederlandse Fort uit de VOC-tijd, een UNESCO werelderfgoed. Binnen de uitgestrekte muren zijn nog diverse gebouwen, kerken en huizen uit die tijd te zien. Neem de tijd om thee te proeven en geniet van een praatje met een lokale bewoner die je alles over de rijke historie van de stad kan vertellen. Voor de kinderen kunnen we hier een leuke speurtocht organiseren. Vanavond kan je (optioneel) dineren bij een lokale familie thuis. Curry lovers will be in paradise!!

Dag 15 - Vertrek vanaf de luchthaven van Colombo

De reis door Sri Lanka zit er helaas op. Op het afgesproken tijdstip word je naar de luchthaven van Colombo gebracht. Indien de tijd het toe laat kunnen we je de optionele excursie "Thuis koken bij Surangi" van harte aanraden.