Boek met vertrouwen

Nu éxtra soepel omboeken en annuleren i.s.m. onze partners Askja Reizen/VNC Asia Travel.

Reizen bekijken Of lees meer

Een rustig tempo maakt deze reis perfect voor het hele gezin. Met de kinderen fietsen of wandelen is leuk, maar met zwemmen of snorkelen maak je ze zeker blij! Je reist zowel langs de toeristische trekpleisters als minder bekende plekken.

Dag 1 - Aankomst in Taipei, de bruisende hoofdstad van Taiwan

Accommodatie: Golden China Hotel - standaard kamer (LO)

Deze rondreis start bij aankomst in Taipei, op de internationale Taoyuan luchthaven. Je wordt opgewacht en naar je hotel in Taipei gebracht. De rest van de dag kun je gebruiken om alvast een indruk te krijgen van de hoofdstad van Taiwan. Aanrader is om ’s avonds naar de Shilin Night Market te gaan om te shoppen en kennis te maken de Taiwanese keuken.

Dag 2 - Proef de sfeer in de Lung Shan Tempel en neem de lift omhoog in Taipei 101 Building

Accommodatie: Golden China Hotel - standaard kamer (LO)

In Taipei is veel te doen. Neem de kabelbaan naar de dierentuin of ga naar het enorme Taipei 101 Building voor een schitterend uitzicht over de stad. Ook kun je het National Palace Museum bezoeken of gaan shoppen in een van de enorme warenhuizen. Neem 's avonds een kijkje in de levendige Lung Shan Tempel en slenter over de Hwahsi Night Market.

Dag 3 - Per huurauto langs de watervallen en skywalk van Xiao Wulai en door de bergen naar Lalashan

Accommodatie: Fuyam Guesthouse - standaard kamer (LO)

Vanochtend wordt je huurauto bij je hotel afgeleverd. Nadat je je route in het navigatiesysteem hebt ingevoerd kun je vertrekken. Maak onderweg een stop in Sanxia of Dashi met hun sfeervolle oude straatjes. Ook de skywalk bij de watervallen van Xiao Wulai mag je niet missen. De gastvrije eigenaar van Fuyam Guesthouse in Lalashan zal je hartelijk ontvangen.

Dag 4 - Ga wandelen in de prachtige omgeving van Lalashan

Accommodatie: Fuyam Guesthouse - standaard kamer (LO)

Deze dag kun je ontspannen en naar eigen inzicht invullen. In de omgeving van Lalashan kun je heerlijk wandelen.

Dag 5 - Over de Northern Cross Highway naar de theevelden van Wuling Farm

Accommodatie: Wuling Farm - standaard kamer (LO)

Je volgt de Northern Cross Island Highway en rijdt dwars door de Taiwanese bergen naar Wuling Farm. Deze is prachtig gelegen op 1700 meter hoogte. Er worden allerlei soorten fruit geteeld en Oolong thee verbouwd. De lucht is er schoon en fris, en je kunt er heerlijk wandelen door de tuinen en theeplantages.

Dag 6 - Via de fruitplantages van Chingjing naar het romantische Sun Moon Lake

Accommodatie: Full House Resort - standaard kamer (LO)

Wederom een prachtige route door de bergen. Onderweg kun je een bezoek brengen aan de Chingjing Farm en proeven van het seizoensfruit. In de loop van de middag arriveer je bij het Sun Moon Lake. Dit schilderachtige bergmeer ligt in centraal Taiwan en wordt omringd door jadegroene bergen.

Dag 7 - Maak vroeg in de ochtend een fietstochtje langs de oevers van Sun Moon Lake

Accommodatie: Full House Resort - standaard kamer (LO)

Vandaag heb je alle tijd om te relaxen en zelf de omgeving te verkennen. Tip: huur een fiets en maak vroeg in de ochtend een tochtje langs de oevers van het meer. Neem ook een kijkje in de confucianistische Wenwu Tempel, en de rustig gelegen Tse-En Pagode. Leuk met de kinderen is een tochtje per kabelbaan naar het pretpark Formosan Aboriginal Culture Village.

Dag 8 - Verken te voet het prachtige hooggelegen Alishan National Scenic Area

Accommodatie: Ruili Teapot Homestay - standaard kamer (LO)

Na het ontbijt rijd je per auto hoog de bergen in naar Alishan. Per auto en te voet kun je het prachtig ruige Alishan National Scenic Area verkennen. Paden voeren door diepe kloven, langs watervallen, bamboebossen maar ook theeplantages. Neem iets warms mee om aan te trekken, want zelfs in de zomer kan het hier afkoelen.

Dag 9 - Tainan, sfeervolle stad van tempels, oude winkeltjes en werkplaatsen

Accommodatie: Tainan Dynasty Hotel - standaard kamer (LO)

Je verlaat vandaag de bergen en daalt af naar Tainan, de oude hoofdstad van Taiwan. Je vindt er meer dan 500 tempels van alle formaten. Het is leuk dwalen door de kleine steegjes met waarzeggers, geurige traditionele apotheken en lampionnenwerkplaatsen.

Dag 10 - Bezoek het Ten Drums Art Culture Village en VOC Fort Zeelandia in An Ping

Accommodatie: Tainan Dynasty Hotel - standaard kamer (LO)

Deze dag kun je zelf Tainan verkennen. Aanrader is een bezoek aan het Ten Drums Art Culture Village, thuisbasis van de percussiegroep “10 drums” en gevestigd in een oude suikerrietfabriek. Je kunt er een voorstelling bijwonen, of zelf een drum-workshop volgen. Een bezoek aan het VOC Fort Zeelandia in An Ping mag ook niet ontbreken. Daarnaast staat An Ping ook bekend om zijn heerlijke hapjes.

Dag 11 - Fietsen door de rijstvelden van Meinong naar Cishan

Accommodatie: Jhong Jheng Hu Guesthouse - standaard kamer (LO)

Aangekomen in het traditionele dorpje Meinong maak je kennis met de cultuur van de Hakka-minderheid. Er worden parasols gemaakt van oliepapier en kleding van de traditionele kleurige Hakka stoffen. Huur een fiets voor een tochtje door de rijstvelden naar het naburige dorp Cishan. In de oude straatjes van Cishan is het net alsof je in een scene van een oude film beland bent.

Dag 12 - Via de vissershaven van Donggang naar Kenting in het tropische zuiden

Accommodatie: Kenting Howard Beach Resort - standaard kamer (LO)

Vanuit Meinong rijd je naar Donggang met zijn levendige vissershaven, waar vooral blauwe tonijn verhandeld wordt. Er is geen betere plek om verse sashimi te proeven! In de middag rijd je verder naar je resort in Kenting, aan de tropische zuidpunt van Taiwan. 

Dag 13 - Maak een wandeling door het schitterende Kenting Nationaal Park

Accommodatie: Kenting Howard Beach Resort - standaard kamer (LO)

Het Kenting National Park nodigt uit om te wandelen. Je kunt ook een fiets huren en de kust verkennen. De baaien met mooie strandjes zijn ideaal voor een rustmoment tijdens je vakantie.

Dag 14 - Relaxen aan het strand of naar de vuurtoren Oluanpi op de zuidpunt van Taiwan

Accommodatie: Kenting Howard Beach Resort - standaard kamer (LO)

Geniet van een rustdag in je resort, of aan een van de mooie baaien aan de tropische zuidpunt van Taiwan. Je kunt ook een uitstapje maken naar de vuurtoren van Oluanpi op het meest zuidelijke puntje van Taiwan.

Dag 15 - Door de bergen naar Chenggong aan de Pacific

Accommodatie: Fujang Villa - standaard kamer (LO)

Per auto steek je door de bergen het eiland over naar de Pacific, van Kenting naar Chenggong. Je hotel ligt pal aan zee. In de omgeving kun je de ruige kust verkennen en een uitstapje maken naar het iets noordelijker gelegen Sanxiantai. Hier kun je over een voetbrug naar enkele kleine eilandjes wandelen.

Dag 16 - Langs de ruige oostkust naar Yuli en het Walami Trail

Accommodatie: Wisdom Garden B&B - standaard kamer (LO)

Een spectaculaire rit langs de ruige oostkust voert naar het kleine plaatsje Yuli. Onderweg kun je diverse stops maken bij de bijzondere rotsformaties van Siaoyeliou en de Grotten van de Acht Onsterfelijken. Ga een stukje wandelen langs het vlakbij gelegen Walami Trail, over hangbruggen door de subtropische jungle.

Dag 17 - Ga wandelen langs het Skakadang Trail in de Taroko Kloof

Accommodatie: Silks Place Taroko Gorge - standaard kamer (LO)

De weg slingert omhoog door de Taroko Kloof, een steil marmerravijn uitgesleten door de Liwu rivier. Onderweg kun je volop fotostops maken, bij de Eternal Spring Shrine en de Tunnel of Nine Turns. Parkeer de auto voor een leuke wandeling langs het Shakadang Trail.

Dag 18 - Via het strand van Fulong naar het goudmijnstadje Jiufen

Accommodatie: Sunshine B&B - standaard kamer (LO)

Vertrek vandaag vroeg, zodat je alle tijd hebt voor fotostops en pauzes. Langs de oostkust rijd je via het strand van Fulong naar Jiufen. Een lange rit langs loodrechte rotswanden met prachtige vergezichten. Jiufen was ooit een goudmijn en alleen vanaf zee te bereiken. Nu heeft het leuke winkeltjes, restaurantjes en theehuizen in oude stijl.

Dag 19 - Neem vanaf Jiufen het bergtreintje naar Pingxi

Accommodatie: Sunshine B&B - standaard kamer (LO)

Laat de auto vandaag staan en neem het bergtreintje naar Pingxi. Dit treinritje ademt de sfeer van avontuur en romantiek. Het boemelt door slaperige stadjes, dwars tussen huizen door. Je kunt op diverse plaatsen uitstappen om te wandelen langs watervallen en door de bossen.

Dag 20 - Via de rotsen van Yehliu en vulkanisch Yangmingshan terug naar Taipei

Accommodatie: Golden China Hotel - standaard kamer (LO)

Je keert terug naar Taipei. Neem onderweg een kijkje bij de grillige rotsformaties langs de noordkust bij Yehliu, en maak nog een wandeling in het prachtige vulkanische Yangmingshan Nationaal Park. Nadat je bent aangekomen in je hotel in Taipei,  lever je de auto in.

Dag 21 - Vertrek uit Taipei

Je rondreis door Taiwan zit erop. Na het ontbijt dien je uit te checken. Een auto met chauffeur brengt je naar de internationale luchthaven voor vertrek.