Vanuit Vancouver, Canada, vaar je door de schitterende fjorden en gletsjers van de Inside Passage. In Alaska ga je aan land in Ketchikan, een belangrijk centrum van zalmvisserij. De hoofdstad Juneau is omgeven door water, bossen en bergen. Kies hier voor een optionele excursie naar de gletsjer of speur rond naar wilde dieren. In Skagway tref je de sporen van de goudkoorts, beter bekend als de Klondike Gold Rush. Deze havenstad was de primaire toegangspoort naar de goudvelden en werd zo Alaska's grootste nederzetting. De laatste plaats tijdens deze reis is Glacier Bay. Bevroren steile rotsen lopen over in mossige bossen en een 457 meter diep fjord van dit Werelderfgoed. Gesteente, ijs en water blijven op elkaar botsen en vormen een spectaculair landschap dat het kroonjuweel is van de natuurlijke wonderen van zuidoost Alaska. Op dag 8 ontscheep je in Seward, de startplaats voor de Iditarod, een hondensleeroute die in de winters tijdens het pionierstijdperk de ijsvrije haven van schiereiland Kenai met Nome verbond.

Dag 1 - Inscheping Vancouver, Canada

Vancouver was ooit een handelspost en een vrijbuitersplaats, ontstaan rondom een houtzagerij. Het moderne Vancouver in Canada is nu allesbehalve een ruig oord. Het is een bruisende havenstad, een uitvalsbasis voor buitenmensen die graag actieve uitstapjes willen maken in Vancouver, een multiculturele metropool. Vancouver ligt tussen de bergen en de zee in en is een combinatie van stedelijke elegantie en een ontspannen sfeer in een stad met glazen wolkenkrabbers, moderne bezienswaardigheden en veel groen.

Dag 2 - Inside Passage

De Inside Passage slingert door de door gletsjers uitgesneden fjorden en weelderige gematigde regenwouden langs de ruige kust van zuidoostelijk Alaska. Het is één van de mooiste cruiseroutes ter wereld en strekt zich uit door prachtige landschappen, van het Misty Fjords National Monument tot het beroemde Glacier Bay National Park Preserve.

Op deze route leven iconische dieren: bultruggen en orka’s spelen in de weelderige wateren naast de schepen, adelaars vliegen over en bij de kust lopen bruine beren rond.

Dag 3 - Ketchikan, Alaska

Ketchikan is één van de beste plekken langs de Inside Passage om de rijke culturele bezienswaardigheden van inheemse stammen uit Alaska zoals de Tlingit, Haida en Tsimshian te bekijken. In het Totem Heritage Center en Totem Bight State Park zie je totempalen met ingewikkeld houtsnijwerk, terwijl de bezienswaardigheden van Saxman Village net buiten Ketchikan de kans bieden om Tlingit-cultuur in actie te zien: beeldhouwers tonen hun vaardigheden en voeren een dansshow op in het clanhuis.

Dag 4 - Juneau

De slaperige, mistige hoofdstad Juneau met 32.000 inwoners, voornamelijk vissers en kleine ondernemers, ademt de sfeer van een kolonistenplaatsje, maar trekt elke zomer meer dan een miljoen bezoekers. Zij komen af op de natuurlijke bezienswaardigheden en maken Juneau daarmee toeristenbestemming nummer één van Alaska.

De meeste bezienswaardigheden en walvistochten zijn te vinden in het noorden bij Auke Bay. Neem een goede verrekijker mee om het beste uitzicht op deze majestueuze en verrassend gracieuze dieren te krijgen. Wil je beren spotten? Neem dan een watervliegtuig naar een nabij gelegen natuurreservaat, zoals Chichagof Island of Admiralty Island.

Dag 5 - Skagway

Overal in Skagway zie je de goudkoortsfolkore. Tijdens de Klondike Gold Rush was de stad een knooppunt van handelsposten, saloons en pensions. Toen de goudkoorts afnam in 1900, bleef er weinig meer over. Inmiddels is Skagway nieuw leven ingeblazen en vormt het de toegangspoort voor hen die op zoek zijn naar de schoonheid van Alaska's ongerepte natuur.

Dag 6 - Glacier Bay

Een regenwoud met verschillende soorten sparren en dennenbomen ontspruit aan de monding van Glacier Bay. Verder naar het noorden vertoont het recent blootgelegde landschap scherpere rotswanden en minder vegetatie. Het is echter voldoende voor wilde dieren, van adelaars tot beren, elanden en bultruggen. Het nationaal park is het hele jaar geopend, maar de meeste bezoekers geven de voorkeur aan de warmere periode van eind mei tot begin september. Zelfs in de zomer moet je voorbereid zijn op elk weertype, —vooral regen! Neem een muts, wol of fleece kledinglagen, een warme jas en waterproof uitrusting mee als je het landschap vanaf het open dek van het schip wilt bewonderen.

Dag 7 - Op zee

Vandaag blijf je aan boord en vaar je naar Seward.

Dag 8 - Ontscheping Seward

Een mooie reis komt ten einde in Seward. Seward is het uitgangspunt voor een bezoek aan het Kenai Fjords National Park. Het Kenai Fjords National Park en Resurrection Bay vormen samen het spectaculaire landschap van diep ingesneden fjorden, afkalvende gletsjers en rotseilanden met ontelbare vogels en zeeleeuwen.

Wil je meer van Alaska of Canada zien? Wij helpen graag met een reis op het vaste land.